Végre együtt!- 51 gyakorlat pedagógusoknak

Ingyenesen letölthető kiadvány, amely támogatást nyújt az iskolai közösségek újraépítéséhez és a változó körülményekhez való alkalmazkodáshoz.

A 2020/21-es tanév valószínűleg az egyik legnehezebb időszak a pedagógusok számára: meg kell próbálni megfelelni az aktuális járványügyi intézkedési protokollnak, alkalmazkodni hibrid oktatáshoz, behozni a gyerekekkel az esetleges lemaradásokat és teljesíteni az aktuális tantervi követelményeket. Mindezt egy olyan tanár- és diák közösségben, ami távolról nézve talán ugyanolyannak tűnik, mint korábban, közelebbről megvizsgálva azonban biztosan nem az. Az emberi kapcsolatokkal várhatóan most még a megszokottnál is többet kell törődni.

Ebben szeretnénk támogatást nyújtani ezzel a kiadvánnyal az iskolai közösségek újjáépítésében, a pandémiás helyzet alatt esetlegesen fellépő traumák feldolgozásában és a reziliencia fejlesztésében.

5 civil partnerünkkel közösen olyan területeket jártunk körbe, mint a közösséghez tartozás érzése, érzelmeink sokféleségének elfogadása, belső erőforrásaink felfedezése és tudatosítása, a nyílt kommunikáció, a reális optimizmus, a megoldásfókuszú gondolkodás és a rendszeres (ön)reflexió.

Bízunk benne, hogy te is hasznosnak találod majd a kiadványt és számodra is megkönnyíti az újrakezdést.

Lapozható verzió: 

Végre együtt! – 51 gyakorlat az újrakezdéshez

Nyomtatható verzió: 

Végre együtt! – 51 gyakorlat az újrakezdéshez