LifeChanger Program Pályázat – 2021 tavasz – LEZÁRULT

A 2020/2021-es tanévben is folytatódik pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos oktatóprogramunk, melyre várjuk általános iskolák jelentkezését.   A pályázat beküldési határideje: 2020.10.30.

Az érdeklődéseket és a jelentkezéseket a veronika.csertoi@unitedway.hu címre várjuk.

A pénzügyek tudatos és magabiztos kezelése elengedhetetlen feltétele lesz annak, hogy a mai gyerekek felnőttként jól boldoguljanak majd az őket körülvevő komplex világban és képesek legyenek biztos kézzel irányítani a pénzügyeiket. Sokat segít az, ha a gyerekek már egészen kicsi koruktól kezdve betekintést nyerhetnek a pénz világába és koruknak megfelelő szituációkban bővíthetik ismereteiket, tehetik próbára tudásukat. Mivel Magyarországon a szülők többsége sajnos maga is hiányos pénzügyi ismeretekkel rendelkezik, az általános iskolákra ezen a téren is több feladat hárul. A United Way Magyarország és a MetLife ebben szeretné támogatni az általános iskolákat azzal, hogy a 2020/2021-es tanévben is folytatja a „LifeChanger” programot, amelyre ezen pályázat útján lehet jelentkezni.

A pályázat kiírója: Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország
A pályázat neve: LifeChanger – 2021 tavasz
A pályázat témája: Pénzügyi oktatási program a 8-11 éves korosztály számára.
A pályázat célja: A program célja, hogy segítsen a 8-11 éves általános iskolás korosztálynak abban, hogy egy ingyenes, élménypedagógián alapuló oktatási programon keresztül sajátíthassanak el a korosztályuknak releváns, fontos pénzügyi ismereteket és közben olyan készségeik és képességeik is fejlődjenek, amelyek támogatják majd őket tehetségük kibontakoztatásában, álmaik megvalósításában. A program egy félnapos élménypedagógiai módszertanra épülő oktatóprogramból és egy erre épülő, az élménynap során tanult fogalmak és ismeretek beépülését, valamint a szociális kompetenciák fejlődését célzó OkoShop motivációs pontgyűjtő rendszer bevezetéséből áll. Az élménynap során a gyerekek megismerkednek az életkoruknak megfelelő pénzügyi fogalmakkal, a következő tanévben pedig lehetőséget kapnak arra, hogy egyéni és csoportos döntéseiket ’pontokra válthassák’ és az előre meghatározott pontrendszer szerint összegyűjtött pontjaikat az iskola OkoShop boltjában különböző tárgyakra és/vagy élményekre költsék.
A pályázók köre: Általános iskolák, gyermekotthonok (Magyarország)

A pályázat beküldési határideje: 2020.10.30.

A részletes pályázati felhívás és a jelentkezési adatlap letölthető innen:

Ha szívesen tudnál meg többet a programról, nézd meg a videót itt!

Várjuk jelentkezésedet! Köszönjük!