Vedd kezedbe a Jövő(de)t!

Középiskolás vagy és foglalkoztat a pályaválasztás?

Jó lenne előtte minél több szakmával megismerkedni, sőt akár vállalkozóként is próbára tenni magad? Akkor köztünk a helyed! Jelentkezz a United Way Magyarország középiskolásoknak szóló, ingyenes „Vedd a kezedbe a jövő(de)t! programjára”! Vegyél részt vállalkozói csoportokban, látogass meg izgalmas cégeket, hogy jobban megismerd önmagad és tudatosabban dönthess a jövődről!

Mi vár rád?

 • Részt vehetsz a United Way-uSchool Vállalkozói Klubok egyikében  ahol a Design Thinking módszere segítségével csapatban dolgozhatsz egy szívedhez közel álló projekt megvalósításáért. Több mint 4 hónapon át, az ötlettől az üzleti tervig elsajátíthatod azt a tudást, ami egy vállalkozás, akár a saját vállalkozásod elindításához szükséges.
 • Megismerheted startupper és nagyvállalati mentorok karrierútjait és segítségükkel olyan 21. századi tudásra és készségekre tehetsz szert, amelyekre mindenképpen szükséged lesz majd, akár vállalkozóként, akár munkavállalóként képzeled el magad.
 • Munkahelylátogatások, job shadowing lehetőségek nagyvállalatoknál és startupoknál.
  Inspiráló közösség.

Mit várunk tőled?

 • Jelentkezz, és ha bekerülsz a programba, akkor szánj időt a saját fejlődésedre! A program első 4,5 hónapja heti legalább 4 órás időbefektetést igényel, cserébe nagyon sokat fejlődsz és olyan területeken is kipróbálhatod magad, amelyekre az iskolai keretek csak ritkán nyújtanak lehetőséget.
 • Legyél csapatjátékos, hiszen az erős csapatoké a jövő!

Izgalmasan hangzik? Tedd meg az első lépést és jelentkezz most a United Way-uSchool Vállalkozói Klubok valamelyikébe! Érdeklődési körödnek megfelelően az alábbi klubok közül választhatsz:

 1. A jövő társadalmi innovátorai

Foglalkoztatnak a társadalmi problémák, szeretnél változást hozni a világba és jó lenne ehhez társakat is találni? Akkor ez a klub neked szól! A társadalmi vállalkozások olyan európai szinten is újszerű megoldásokat nyújtanak, melyek a segítő szándékot fenntartható módon ötvözik a vállalkozói szemlélettel. A társadalmi vállalkozók küldetéssel rendelkeznek, kreatívak, és folyton képesek a megújulásra. Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen a társadalmi innovátorok közé tartozni, jelentkezz, és társaiddal együtt lépjetek rá erre az izgalmas útra, amelyen társadalmi vállalkozók kísérnek majd benneteket.

2. OkosVilág, avagy a dolgok internete

Érdekel a klímaváltozás, vagy esetleg az olyan digitális technológiák, amelyekkel betegségeket gyógyíthatnál? Ismerősen hangzik: okos autó, okos karkötő, okos lakás?   Ebben a klubban nem csak hogy közelebbről megismerheted a jövő digitális megoldásait, hanem csapatoddal együtt te magad is feltalálhatsz okos megoldásokat! A dolgok internete (IoT) jelenleg a gazdasági növekedés egyik motorja, segítségével nem csak kényelmesebbé tehetjük az életünket, hanem megoldásokat találhatunk akár olyan, a bolygónkat érintő problémákra is, mint pl. a globális felmelegedés, a vízhiány és a környezetszennyezés. Városok, vállalatok, gazdaságok és kormányok egyaránt egyre több IoT alapú szolgáltatást tesznek elérhetővé, akár te lehetsz a következő, aki forradalmi innovációt hoz az IoT világába. Jelentkezz a klubba, ahol fejlődésedet vezető szakértők és designerek segítik majd.

A United Way-uSchool vállalkozói klubok 2018. október elejétől 2019. január végéig tartanak

Várunk, ha 16-19 éves vagy, középiskolába jársz, és hetente legalább 4 extra órát tudsz fektetni a saját fejlődésedbe. A klubok ingyenesek, a jelentkezéshez mindössze egy jelentkezési lapot kell kitöltened, és önéletrajzot küldened a zsuzsa.vercseg@unitedway.hu email címre szeptember 30-ig, majd figyelned az email fiókodat, az eredményről október elején értesítünk!

Hogyan tudsz jelentkezni?

Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és benyújtásával, és önéletrajz elküldésével.

Kitöltésnél a következő szempontokra érdemes figyelned, a jelentkezésed elbírálása ezek alapján fog történni:

 • Írj részletes bemutatkozást, készíts igényes önéletrajzot!
 • Gondold át és fejtsd ki, hogy miért szeretnél jelentkezni a programba, mi motivál, mit szeretnél elérni!
 • Válaszolj a klub témájához kapcsolódó kérdésre a saját szavaiddal, saját ötleteid alapján!
 • Gondold át, hogy részt tudsz-e venni a programban a négy hónap során és tudsz energiát fektetni a társaiddal közös munkába!

Tervezett program:

A program során heti rendszerességgel találkoztok a mentorokkal és diáktársaitokkal, melynek időpontját közösen határozzátok meg.

A klub foglalkozások október 6-7-én, a startup hétvége keretében kezdődnek (opcionálisan az október 1-ei héten), a program január végével zárul.

A klubok és a kiegészítő programok útján végig haladva február elejére felkészültek lesztek arra, hogy nagyközönség előtt prezentáljátok startup projektjeiteket.

Ha szeretnél még többet kihozni magadból, a program ideje alatt további lehetőségeket biztosítunk arra, hogy elmélyedj a munkavállalás világában, esetleg megtaláld életed hivatását. Pályaorientációs, önismereti foglalkozások, izgalmas céges látogatások várnak rád. Részletek a program indulásakor.

Egy kis ízelítő, hogy milyen élményekkel gazdagodtak tavaszi résztvevőink a United Way-uSchool programban, a Brain Bar keretében megrendezett uSchool döntőben és a szlovéniai nemzetközi döntőben.

A uSchool programról többet a logóra kattintva tudhatsz meg:  

A Vedd kezedbe a jövő(de)t! program a Citi Foundation jóvoltából a United Way Worldwide támogatásával valósulnak meg.