Vedd a kezedbe a Jövő(de)t!

Középiskolás vagy és foglalkoztat a pályaválasztás?

Jó lenne előtte minél több szakmával megismerkedni, sőt akár vállalkozóként is próbára tenni magad? Akkor köztünk a helyed! Jelentkezz a United Way Magyarország középiskolásoknak szóló, ingyenes „Vedd a kezedbe a jövő(de)t!” programjára! Vegyél részt vállalkozói csoportokban, látogass meg izgalmas cégeket, hogy jobban megismerd önmagad és tudatosabban dönthess a jövődről!

Mi vár rád?

  • Részt vehetsz a Vállalkozói Klubok egyikében, ahol a Design Thinking módszere segítségével csapatban dolgozhatsz egy szívedhez közel álló projekt megvalósításáért. Több mint 4 hónapon át, az ötlettől az üzleti tervig elsajátíthatod azt a tudást, ami egy vállalkozás, akár a saját vállalkozásod elindításához szükséges.
  • Megismerheted startupper és nagyvállalati mentorok karrierútjait és segítségükkel olyan 21. századi tudásra és készségekre tehetsz szert, amelyekre mindenképpen szükséged lesz majd, akár vállalkozóként, akár munkavállalóként képzeled el magad.
  • Munkahelylátogatások, job shadowing lehetőségek nagyvállalatoknál és startupoknál.
  • Inspiráló közösség, egyetemi helyszínek

Mit várunk tőled?

  •  Jelentkezz, és ha bekerülsz a programba, akkor szánj időt a saját fejlődésedre! A program első 4,5 hónapja heti legalább 4 órás időbefektetést igényel, cserébe nagyon sokat fejlődsz és olyan területeken is kipróbálhatod magad, amelyekre az iskolai keretek csak ritkán nyújtanak lehetőséget.
  • Legyél csapatjátékos, hiszen az erős csapatoké a jövő!

Izgalmasan hangzik? Tedd meg az első lépést és jelentkezz most a Vállalkozói Klubok valamelyikébe! Érdeklődési körödnek megfelelően az alábbi klubok közül választhatsz:

 1. A jövő társadalmi innovátorai

Foglalkoztatnak a társadalmi problémák, szeretnél változást hozni a világba és jó lenne ehhez társakat is találni? Akkor ez a klub neked szól! A társadalmi vállalkozások olyan európai szinten is újszerű megoldásokat nyújtanak, melyek a segítő szándékot fenntartható módon ötvözik a vállalkozói szemlélettel. A társadalmi vállalkozók küldetéssel rendelkeznek, kreatívak, és folyton képesek a megújulásra. Ha szeretnéd megtapasztalni, hogy milyen a társadalmi innovátorok közé tartozni, jelentkezz, és társaiddal együtt lépjetek rá erre az izgalmas útra, amelyen társadalmi vállalkozók kísérnek majd.

2. Fogyasztói- és dizájntermékek

Számos olyan fogyasztói- és dizájntermékkel találkozhattok az utcán, ami nem csak szép, de egyben hasznos is az emberek számára. Azonban rengeteg terület – mint például az egészségügy, a divat, a közlekedés és sorolhatnánk tovább – arra vár, hogy új termékeket találjatok fel. Kísérletezünk, prototípusokat építünk, 3D-nyomtatunk és ha ügyesen dolgoztok, a program végére a kezetekbe foghatjátok saját terméketeket. Tetszik? Jelentkezz!

A vállalkozói klubok 2019. február elejétől 2019. május végéig tartanak.

A jelentkezés feltételei

Várunk, ha 16-19 éves vagy, középiskolába jársz, és hetente legalább 4 extra órát tudsz fektetni a saját fejlődésedbe. A klubok ingyenesek, a jelentkezéshez mindössze a jelentkezési lapot kell kitöltened, és egy önéletrajzot küldened a zsuzsa.vercseg@unitedway.hu email címre január 30. éjfélig, majd figyelned az email fiókodat, az eredményről február elején értesítünk!

Hogyan tudsz jelentkezni?

Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és benyújtásával, és önéletrajz elküldésével.

Kitöltésnél a következő szempontokra érdemes figyelned, a jelentkezésed elbírálása ezek alapján fog történni:

  • Írj részletes bemutatkozást, készíts igényes önéletrajzot!
  • Gondold át és fejtsd ki, hogy miért szeretnél jelentkezni a programba, mi motivál, mit szeretnél elérni!
  • Válaszolj a klub témájához kapcsolódó kérdésre a saját szavaiddal, saját ötleteid alapján!
  • Gondold át, hogy részt tudsz-e venni a programban a négy hónap során és tudsz energiát fektetni a társaiddal közös munkába!

Tervezett program:

A program során heti rendszerességgel találkoztok a mentorokkal és diáktársaitokkal.

A jövő társadalmi innovátorai klubot keddenként, a Fogyasztói és dizájntermékek klubot keddenként vagy szerdánként tartjuk. Mindkét klub időpontja iskolaidő utánra esik, a kezdési időpontot közösen határozzátok meg a startup hétvégén.

A klub foglalkozások a február 9-10-én a startup hétvége keretében kezdődnek (opcionálisan az február 4-i héten egy bevezető alkalommal), a program május végével zárul.

A klubokon és a kiegészítő programokon való részvétel után május végére felkészültek lesztek arra, hogy kialakult startup ötletetek legyen, és elinduljatok a megvalósítás útján.

Ha szeretnél még többet kihozni magadból, a program ideje alatt további lehetőségeket biztosítunk arra, hogy elmélyedj a munkavállalás világában, esetleg megtaláld életed hivatását. Pályaorientációs, önismereti foglalkozások, izgalmas céges látogatások várnak rád. Részletek a program indulásakor.

Egy kis ízelítő, hogy milyen élményekkel gazdagodtak tavaszi résztvevőink a United Way-uSchool programban, a Brain Bar keretében megrendezett döntőben és a szlovéniai nemzetközi döntőben:

A Vedd kezedbe a jövő(de)t! program a Citi Foundation jóvoltából a United Way Worldwide támogatásával valósulnak meg.

A Vállalkozói klubok szakmai tartalmárért és megvalósításáért felelős partnere az Invendor Innovation Academy.