Újra Együtt! De hogyan?

Online workshop osztályfőnököknek a tudatos tervezés jegyében.  Várjuk jelentkezésedet augusztus 27. 12:00 óráig. 

Kedves Pedagógusok!

Az elmúlt másfél év arra tanított bennünket, hogy a tudatos tervezés elengedhetetlen az élet bármely területén, hiszen arra támaszkodva könnyebben átvészelünk nehezebb időszakokat vagy váratlan helyzeteket és hamarabb találunk fogódzkodót, megoldásokat.

A tanévkezdéskor ugyan rengeteg munka hárul rátok az órarendtervezéstől, a kirándulások szervezésén át, az iskolai programok beillesztéséig, most mégis arra biztatunk, hogy tarts velünk másfél órára augusztus 30-án 16:30-tól.  Igyekszünk hasznos segítséget nyújtani az osztályoddal közös munka megtervezésében ebben a kiszámíthatatlan időszakban. Természetesen a magas szakmai színvonalat most is kiváló szakemberek garantálják.

Várjuk jelentkezésedet!

Az alábbi gombra kattintva megnyílik online regisztrációs oldalunk:  Jelentkezem!

Főbb témák, melyeket érintünk majd:

 • A tudatos tervezés fontossága az osztályfőnöki munkában
  • a bizalmi légkör kiépítése
  • reziliencia fejlesztése
  • megoldásfókuszú megközelítés
 • Az osztályfőnök, mint változás menedzser egy változó, kiszámíthatatlan világban
 • Mire lehet jó most a tavalyi nagysikerű Végre együtt! kézikönyv?
 • Hogyan tervezzünk az első két hónapra?
 • Miben szeretnél Te fejlődni?
 • Tudásmegosztás, tapasztalatcsere

Az online eseményt Galambos Rita vezeti, aki 35 éve fáradhatatlanul dolgozik a pedagógusokért és a fiatalokért és a legmegfelelőbb társakat hívta maga köré egy kerekasztal beszélgetéshez is.

Várjuk jelentkezésedet, bízunk benne, hogy számodra is megkönnyíthetjük az újrakezdést!

A 2020-as tanév elejére készült, a mindennapokban használható Végre együtt!- 51 gyakorlat az újrakezdéshez című gyűjteményünket itt tudod letölteni.

Szakértőink:

Galambos Rita: Eredetileg francia nyelvtanár, az elmúlt 35 évben dolgozott tanárként, trénerként, coach-ként, szervezetfejlesztőként, oktatási program- és tananyagfejlesztőként, civil szervezet vezetőjeként, miközben írt és szerkesztett tankönyvet, szakmai anyagokat. Mindig az érdekelte, hogyan lehet a fiatalokat, pedagógusokat és szervezeteket támogatni abban, hogy kibontakoztathassák a bennük rejlő képességeket, lehetőségeket.

 

 

Lencse-Csík Orsolya: A Közterem kezdeményezés megálmodója, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (https://i-dia.org/) szakmai vezetője, önkéntes az Igazgyöngy Alapítvány toldi tanodájában, és meggyőződése, hogy csak egy jól működő közösségben tudnak a gyerekek fejlődni. Minden csínját-bínját ismeri annak, hogy hogyan lehet az osztályból csapatot varázsolni.

 

 

Varga Sára: Ebben az évben ballagott el az első osztálya az Eötvös József Gimnáziumban, elkötelezett történelemtanár, a Közös Halmaz Alapítvány (http://www.kozoshalmaz.hu/) oktatási projektjének vezetője. Hisz abban, hogy a megosztottság felszámolásához párbeszéden, egymás meghallgatásán és megértésén keresztül vezet az út.

 

 

Virágh Szabolcs: 12 évig tanított különböző iskolákban, köztük a leghosszabb ideig a Kürt Alapítványi Gimnáziumban, ahol osztályfőnök és pedagógiai vezető is volt. Jelenleg a Budapest School szakértőjeként és pszichodrámavezetőként dolgozik, szabadidejében szépirodalmat ír.