Új utakon a Biztibusszal – pedagógus élménynapot szervezünk!

Tarts velünk egy egyedülálló feltöltőnapon, melyen újabb tudást szerezhetsz a balesetmegelőzés, az élménypedagógia és az innovációs gondolkodás témáiban!

Felhívás Biztonságos Iskola programunkban részt vevő pedagógusok számára.

335 iskola, 800 pedagógus, több mint 90.000 gyermek. Büszkék vagyunk rá, hogy együtt értük el, hogy már ennyi gyermek részesült Magyarországon a Biztonságos Iskola balesetmegelőzési programban az elmúlt kilenc évben. A Generali a Biztonságért Alapítvány és a United Way Magyarország munkatársaiként úgy éreztük, itt az ideje, hogy a közös munka még nagyobb lendületet kapjon. Ennek örömére novemberben egynapos élménynapot szervezünk a programban részt vevő önkéntes pedagógusoknak. Töltsünk el együtt egy izgalmas és tartalmas napot, mely segíti a program fenntarthatóságát, és segíti a hasonló innovatív kezdeményezések terjedését az iskolában.

A nap tartalmát úgy építettük fel, hogy egyrészt szélesítse a program pedagógiai kereteit, és inspiráló ötleteket adjon a további megvalósításra, újításra, de fontosnak tartjuk, hogy olyan mindennapi készségfejlesztő tudással is felvértezzük oktatóinkat, melyekkel az innovatív tanulási programok terjesztésében.

A nap fénypontjai:

  • Új élménypedagógiai programmal készülnek trénereink, a (Ki)útkereső Pedagógiai Műhely munkatársai.
  • A programra elfogadta a meghívásunkat Rácz Zsuzsa, író, újságíró, az “Állítsátok meg Terézanyut!” című könyv szerzője, aki arról beszél majd, hogyan lehet a bizonytalanságot erővé kovácsolni.
  • A Magyar Vöröskereszt munkatársai a Biztibusz program dobozára épített workshopot tartanak elsősegélynyújtás témakörben
  • Vezetői gondolkodás, kreativitás fejlesztés és tanulásszervezés workshoppal készülünk
  • A vállalkozó szellemű pedagógusok részt vehetnek egy innovációs workshopon és részesei vehetnek a program fejlesztésében
  • A rendezvény házigazdája a Momentán Társulat lesz, mely garancia az élményteli és játékos időtöltésre
  • A nap végén tombolával készülünk, melyen értékes ajándékokat sorsolunk ki a résztvevők között

Időpont: november 15. (péntek), 9.00-16.30

Helyszín: MagnetHáz, 1062 Budapest, Andrássy út 98., Hamvas terem

Regisztráció a következő linken november 12-ig:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=jDUIZ7fCv0SarZ6Rp9YPBc9Go0xsi11Bh0461SgKklRUQU1KT0ozOFA2UzhaMkRNMlhOREZTSTg2Mi4u

Részletes program:

Időpont Program címe Előadó
9.00-9.20 Együtt, közösen, energikusan – Ébresztő játék Harsányi Bence – Momentán Társulat
9.20-9.40 Köszöntő beszéd Generali a Biztonságért Alapítvány (felkérés alatt)
9.40-9.50 A Biztibusz program eredményei Adriány Kincső – United Way Magyarország
9.50-10.05 Újraébresztő játék Harsányi Bence – Momentán Társulat
10.05-10.20 Biztibusz LEG-ek – Pedagógusok tapasztalatai
10.20-10.50 Mi hajtja a Biztibuszt? – a program pedagógiai alapjai Kulcsár György – (Ki)útkereső Pedagógiai Műhely,
10.50-11.00 Szünet
11.00-12.30 Vendégségben Veszélyeseknél – saját élményű foglalkozás Hermanovszki Szilvia, Csörsz Katalin – (Ki)útkereső Pedagógiai Műhely
Új utak a Biztibuszban – innovációs workshop Soós-Vercseg Zsuzsanna, United Way Magyarország
Biztibusz a gyógypedagógiai intézményekben Kulcsár György – (Ki)útkereső Pedagógiai Műhely + önkéntes pedagógus
Ha mégis megtörtént a baj… – elsősegélynyújtási gyakorlat Bogát Enikő – Magyar Vöröskereszt
12.30-13.30 Ebéd
13.30-13.45 ImPro playshoP – a SkillToGo, a Momentán Társulat és a Pozitív pszichológia a tanteremben közös játéka Somkövi Betti – Harsányi Bence
13.45-14.30 Motivációs előadás Rácz Zsuzsa – író, újságíró, az “Állítsátok meg Terézanyut!” című könyv szerzője
14.30-16.00 Hogyan segíthet minket a vezetői gondolkodás pedagógusként? Katona Melinda – Borealis Consulting
Tanulásmódszertani műhely Somkövi Betti – Kőbányai Szent László Gimnázium
Kreatív problémamegoldás közös erővel – Brainstorming technikák a projektmunkában Pólya Bernadett – Cellux csoport
16.00-16.30 Tombola

Az ebédszünetben az előadó szervezetek közül többen is kiállítást tartanak, melyen megismerhetitek a szervezetek más programjait is.

A program több elemében is várjuk pedagógusaink bekapcsolódását:

  • A programra keressük azokat a kollégákat, akik szívesen megosztanák a tapasztalataikat a program megvalósításáról. Ha szeretnél a program része lenni, és kipróbálni egy új, izgalmas prezentációs technikát, nincs más dolgod, mint visszaküldeni a linken szereplő fájlt a zsuzsa.vercseg@unitedway.hu email címre október 28-ig.
  • A délelőtti programrész egyik műhelyében fogunk foglalkozni a Biztibusz program gyógypedagógiai intézményekben történő felhasználásáról. A programot a (Ki)útkereső Pedagógiai Műhely munkatársai facilitálják, azonban a program megvalósításába szívesen bevonnánk gyakorló szakembert is. Amennyiben szeretnél az egyik workshop tervezője és megvalósítója lenni, gyógypedagógiai intézményben dolgozol, részvételi szándékodat jelezd a zsuzsa.vercseg@unitedway.hu email címen október 28-ig.
  • Ha önkéntesként segítenél a nap aznapi lebonyolításában, kérlek írj szintén Zsuzsinak november 4-ig. Mindig szívesen vesszük a segítséget. Az önkénteseknek utazási költséget és könyvutalványt tudunk biztosítani.

A rendezvényen maximum 120 fő részvétele lehetséges, műhelyeken délelőtt maximum 30, délután maximum 40 főt tudunk fogadni, a jelentkezéseket érkezési sorrendben vesszük figyelembe. A hároméves beszámolási kötelezettségüket teljesített iskolák a jelentkezésnél előnyben részesülnek.

A rendezvény nem akkreditált, azonban ingyenesen áll a programban részt vevő pedagógusok részére, mely a piacon lévő hasonló rendezvényekhez képest akár több tízezer forint különbséget is jelenthet. A program változásának jogát a United Way Magyarország fenntartja. A programra történő fel- és leutazás költségeit a United Way Magyarország nem téríti.

A Biztonságos Iskola program támogatója a Generali a Biztonságért Alapítvány.