LifeChanger – Program a pénzügyi tudatosságért gyerekeknek

A United Way Magyarország programjainak fókuszában 2014 óta kiemelt hangsúlyt kap a jövő generációja. Arra törekszünk, hogy saját fejlesztésű programjainkkal még hatékonyabban járuljunk hozzá, hogy a gyerekek és a fiatalok – különösen a hátrányos helyzetből érkezők – valós esélyt kapjanak rá, hogy kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget és megvalósíthassák álmaikat, vagyis megalapozzák későbbi pénzügyi stabilitásukat, jólétüket. 

 MetLife Foundation támogatásával 2016-ban kidolgozott pénzügyi oktatóprogramunk célja, hogy elősegítse a 9-11 éves általános iskolás gyermekek pénzügyi kultúrájának és pénzgazdálkodási készségeinek fejlesztését.  

LifeChanger program során a gyerekek játékos formában, valós élethelyzeteket tükröző pénzügyi döntési helyzeteket modellezve ismerkednek a családi költségvetés felelősségteljes beosztásának kihívásaival, a tudatos pénzügyi döntések fontosságával. Nem utolsósorban, a felelős állampolgár szerepében is kipróbálhatják magukat, amikor közösen gondolkodnak a jótékonyság és az adományozás kérdéséről.

A program központi eleme, a népszerű négyrekeszes malacpersely arra ösztönzi a gyerekeket, hogy mélyebben elmerüljenek a bevétel, a kiadás, a megtakarítás és a jótékonyság fogalomköreinek tanulmányozásában.