Inkluzív nevelés

tevekenysegunk_kep_5

Nemzetközi kutatások bizonyítják, hogy a modern társadalmak a sokszínűségen és az egymásrautaltságon alapuló szolidaritáson nyugszanak, azonban azt is kimutatták, hogy Magyarország társadalmi összefogás terén az európai országok között az utolsó harmadban teljesít.

Számos szakmai tanulmány támasztja alá, hogy a fiatalok befogadóvá nevelését már egészen kis korban el kell kezdeni. Amikor a sérült, hátrányos helyzetű, vagy kisebbségi gyermekek együtt nevelkednek a normál körülmények között élő társaikkal, akkor az pozitív, stimuláló hatással lesz minden gyermekre, hosszú távon pedig erősíti a társadalmi összetartozást.

Ebből a megfontolásból szervezetünk számos, a sérült emberek esélyegyenlőségét és a társadalmi befogadást elősegítő programot támogat, illetve kezdeményezést indít el.

Ismerkedj meg néhány történettel és győződj meg arról, hogy egy kis összefogással, még több odafigyeléssel életeken változtathatunk és sokat tehetünk egy befogadóbb társadalomért!  Ismerd meg az ambiciózus, látássérült Endrét,  a Szederfa Otthon szeretetteljes közösségét, vagy a hejőkeresztúri “csodaiskolát”, ahol még a halmozottan hátrányos helyzetű cigány származású gyerekek is szárnyakat kapnak!

gyereksziget_2014

 Hogyan segíthetsz?

A tartós változásokhoz a te segítségedre is szükségünk van. Ha szívesen lennél a segítőtársunk, akkor a Te is segítenél? menüpont alatt különböző lehetőségeket találsz arra, hogy velünk együtt tégy a befogadóvá nevelésért, vagy más oktatási, vagy nem oktatási ügyekért. LIVE UNITED.