Hírek

A United Way Magyarország hírblogja

Cross 2017_12 (002)A jó kommunikáció képes megsokszorozni a társadalmi hatást – Workshop

Megváltjátok a világot, de senki sem veszi észre? Kommunikáció.  Jó az ügy, mégsem áll mellé elég ember? Kommunikáció.  Megvan a kezdeti lendület, de menet közben elfogy a lelkesedés? Kommunikáció. Ha a munkád során megfogalmazódtak már benned is hasonló a kérdések, akkor itt a helyed!

23244061_1709410989078156_6967631007209414620_nPartnerekkel a jövő generációjáért

Most indult el a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában partnerünk, a Vadvirág Alapítvány olvasás- és szövegértést fejlesztő programja, amelyhez az „Együtt a jövő generációjáért” pályázat nyertes programjaként anyagi és szakmai támogatást nyújtunk.

210122.775x400Önkénteseket keresünk a JOY-napok idejére!

Fantasztikus hírünk van! A JOY-tündér szárnyai alá vette az olvasáskészség fejlesztését célzó Könyvforgató programunkat! 🙂

joinourteam_wpJoin Our Team!

Do you want to make a difference in the lives of children and youth in Hungary? Do you care about their education, financial stability and health? United Way Hungary is a member of the international network of United Way Worldwide, the world’s largest privately supported not-for-profit organization, established more than 125 years ago.

ws_0911_kiemeltProjektre fel! Avagy mitől válhat versenyképessé egy fiatal ma a munkaerőpiacon?

Mi teheti a diákokat versenyképes munkaerővé a 21. században? Hol lehet a vállalati önkéntesség helye a  magyar oktatási rendszerben? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a résztvevők a United Way Magyarország szeptember 11-én tartott workshopján.

cross 2_900_360Vállalati önkéntesekkel a 21. századi oktatásért – Workshop

A kutatások szerint, ha a vállalatok támogatni akarnak egy jó ügyet, egyre gyakrabban és változatosabban adnak alkalmat dolgozóiknak az önkéntességre is. Vajon hogyan tudnánk ezt a vállalati önkéntességet minél jobban a minőségi oktatás javára fordítani?

Biztibusz_coverÖnkéntes pedagógusok a gyermekbalesetek megelőzéséért

Közeledik június első vasárnapja, amely Magyarországon egyben pedagógusnap is. Hagyományosan ekkor köszöntjük a tanárokat, nevelőket, és köszönjük meg egész éves elkötelezett munkájukat. Az ő támogatásuk, együttműködésük nélkül civil szervezetként mi is sokkal kevesebbet tudnánk tenni a gyermekekért. 

Life Changer_KaposvarGazdálkodj játékosan

2017 márciusában a United Way Magyarország és a MetLife magyarországi irodája közös programot indított, melynek fő célja, hogy elősegítse a 9-11 éves gyerekek pénzügyi tudatosságának fejlődését, de a jótékonyságról való közös gondolkodás során a felelős állampolgárságról is elgondolkodtatják a gyerekeket.

cross-sector partnership cafeWorkshop a szektorok közötti együttműködés erősítéséért

Téma: Az Y generáció itt van és erősen motiválja, hogy jobbá tegye a világot. Tudunk élni ezzel a lehetőséggel?

hir_5millio_2016065 millió forint a fiatalok pálykezdésének támogatására és közösségépítő akciókra

Pályázati forrást nyertek a békéscsabai civilek, amelyet a helyi fiatalok pályaválasztásának és pályakezdésének elősegítésére, valamint közösségépítő kezdeményezéseik megvalósítására fordíthatnak.

hir_cseppko_otthon_201604Önkéntes varázslók a gyermekotthonban

A GE Lighting önkéntesei otthonosabbá, vidámabbá varázsolták a Cseppkő Gyermekotthont. Az intézménynek támogatásra, segítségre van szüksége az épületkomplexum felújítási munkálatainak elvégzéséhez, így különösen nagy örömmel fogadták a GE Lighting önkénteseit.

hir_szello_utca_201604A GE Lighting fényt vitt a szellő utcai gyerekek életébe

A GE Lighting munkatársai és a Szellő utcai oktatási intézmény tanulói egy különleges önkéntes napot tölthettek együtt. Ez a nap hidat teremtett a fogyatékkal élő gyermekek felé és a közös alkotás során a csapat tagjai is egészen új oldalukról ismerhették meg egymást.

hir_mike_hayde_201601Egy amerikai a magyar társadalomért

Mike Hayde bejelentette, hogy minden, a United Way Magyarországnak juttatott tízezer dollár feletti egyéni adományt megdupláz a saját vagyonából, ezzel támogatva a pozitív társadalmi változásokat és egyúttal ösztönözve az egyéni adományozási kedvet Magyarországon.