Egészség

Az egészség területén végzett tevékenységünk elsődlegesen az egészség megőrzésére irányul, amelyet egészséges életmódot népszerűsítő illetve egyéb prevenciós programokon keresztül érünk el.

tevekenysegunk_kep_11

Prevenciós program a gyermekek biztonságáért

Magyarországon a legtöbb 7-14 éves korú gyermek olyan baleset következtében veszti el az életét, amely megelőzhető lett volna. Azzal a céllal, hogy hozzájáruljunk ahhoz, hogy 2020-ra 30%-kal csökkenjen a megelőzhető gyermekbalesetek miatt bekövetkező halálesetek száma Magyarországon, alapítványunk 2010-ben csatlakozott az Országos Gyermekegészségügyi Intézet 10 éves tervéhez és BiztiBusz néven saját prevenciós oktatóprogramot indítottunk.

A program fő támogatójának, a Generali a Biztonságért Alapítványnak köszönhetően, 2017 elejére 241 általános iskolában 596 önkéntes tanárt képeztünk, ezzel megteremtve annak lehetőségét, hogy az iskolai oktatáson keresztül több, mint 66 000 gyermekhez jusson el a program, ezáltal még nagyobb esélyt kapva arra, hogy megelőzzék a baleseteket. Az oktatóprogramról bővebben itt olvashatsz.

Támogatott programok, szervezetek

Forráselosztó szervezetként a támogatások odaítélésénél nem csak a prevenciós célokat tartjuk szem előtt, hanem olyan rehabilitációs és terápiás szervezetek, programok mellé is állunk, amelyek valamilyen speciális területen képviselnek fontos társadalmi célokat.

Így lettek támogatottjaink többek között :

  • a Magyar Vöröskereszt
  • a Bátor Tábor Alapítvány
  • a Fóti Lovasterápiás Központ
  • a Gyermekvilág Ágyszínház Alapítvány
  • az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete, Iklad
  • a “Dr. Ráró” Lovakkal a Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
  • a Mentálhigiénés Egyesület a Kalán Néni Pihenőkertje Erdei Iskola Közhasznú Autista Alapítvány
  • …és még sokan mások…
Hogyan segíthetsz?

A United Way Magyarország a közösség összefogásának erejére építve, érted, a te gyermekedért is dolgozik. Ha magánemberként te is szívesen lennél a segítőtársunk , akkor a Te is segítenél? menüpont alatt különböző lehetőségeket találsz arra, hogy velünk együtt tégy saját magadért, a közösségért, a gyermekekért. Vállalatként egyéb, speciális területeken is számíthatsz ránk.