Pedagógusképzés az Értő Olvasásért – 2018 november

Légy motivált, olvass jól és sokat! – Pályázat térítésmentes módszertani és mérésképzésre

Pályázati felhívás újszerű élménypedagógiára épülő, értő olvasást segítő programban való részvételre általános iskolai tanítók és óvodapedagógusok számára – budapesti helyszínen.

A pályázat beadási határideje 2018. október 31.
A képzés időpontja: november 24-26.

A pályázat kiírója: Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország
A pályázat neve: Légy motivált, olvass jól és sokat! – térítésmentes módszertani és mérésképzés általános iskolai tanítók és óvodapedagógusok számára.
A pályázat célja: A KönyvForgató program keretén belül általános iskolai tanítók és óvodapedagógusok hozzásegítése az olvasástanulás és értő olvasás nehézségeinek minél korábbi felismeréséhez, megelőzéséhez, valamint komplex fejlesztéséhez, kezeléséhez. Mindezt egy speciális, játékos, élménypedagógiai módszertan segítségével. A módszertan a legújabb neurokognitív és neuropszichológiai olvasáskutatási eredményekre továbbá longitudinális képesség mérésekre épül.A sikeresen pályázók egy háromnapos, térítésmentes pedagógus módszertani képzésen és mérésképzésen vesznek részt, amelyet 2018. november 24-26 között (szombat, vasárnap és hétfő) tartunk Budapesten az Európai Ifjúsági Központban. A képzést a kaposvári Vadvirág Alapítvány szakemberei tartják, saját fejlesztésű, eredményesen kipróbált Tanulás Könnyítő Program (TKP) módszertan alapján.
A pályázók köre magyarországi általános iskolák és óvodák

A pályázat beadási határideje 2018. október 31. 

A részletes pályázati kiírás és az adatlap letölthető innen: