Partnerekkel a jövő generációjáért

Most indult el a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában partnerünk, a Vadvirág Alapítvány olvasás- és szövegértést fejlesztő programja, amelyhez az „Együtt a jövő generációjáért” pályázat nyertes programjaként anyagi és szakmai támogatást nyújtunk.

Közös célunk, hogy a program segítségével minél több, elsősorban hátrányos helyzetű gyermeknél ismerjük fel időben az olvasási nehézségeket, hogy minél előbb speciális, komplex fejlesztésben részesülhessenek és valódi esélyt kapjanak  a további sikeres tanulmányi előmenetelhez  szükséges felzárkózásra. Ebben a tanévben 24 Somogy megyei gyermek vehet részt ingyenesen a programban és országosan közel 60 általános iskolai pedagógus részesül majd ingyenes módszertani képzésben, hogy innovatív, gyermekközpontú, élménypedagógiai eszközökkel gazdagodjon az eszköztáruk, amelyet hatékonyan tudnak majd a saját gyerekközösségükben az olvasás- és szövegértési készségek fejlesztésére fordítani. A program a United Way KönyvForgató programjához kapcsolódik.

Az „Együtt a jövő generációjáért” pályázatunk másik nyertes projektje a középiskolás korosztályt célozza meg. A budapesti Eötvös József Szabadelvű Pedagógiai Társasággal közösen egy olyan hiánypótló interaktív e-Learning platformot fejlesztünk, amely olyan gazdasági, pénzügyi és vállalkozási ismeretek megszerzését teszi majd lehetővé a középiskolás korosztály számára, amelyek segítik majd őket a pályaorientációban, munkavállalásban vagy éppen vállalkozás alapításában. A platform 2018 tavaszától várja majd a diákokat.