Önkéntes pedagógusok a gyermekbalesetek megelőzéséért

Közeledik június első vasárnapja, amely Magyarországon egyben pedagógusnap is. Hagyományosan ekkor köszöntjük a tanárokat, nevelőket, és köszönjük meg egész éves elkötelezett munkájukat. Az ő támogatásuk, együttműködésük nélkül civil szervezetként mi is sokkal kevesebbet tudnánk tenni a gyermekekért. 

615 önkéntes pedagógusnak köszönhetjük például, hogy Biztibusz programunkkal ma már országszerte 249 általános iskolában mintegy 70 ezer gyermeket készíthetünk fel a balesetek megelőzésére.

Önkéntes pedagógusaink vállalják, hogy részt vesznek egy egynapos képzésen, a tanév folyamán pedig többször is játékos, interaktív foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek, hogy megtanítsák őket a leggyakoribb otthoni és iskolai balesetek – esés, égés, fulladás, mérgezés és vágás – elkerülésére. Ehhez a játékos oktatócsomagot mi biztosítjuk ugyan, az időt, a szakértelmet és a lelkesedést azonban már mind ők teszik hozzá. Mindezt önkéntesen, a mindennapi iskolai teendők mellett, többnyire tanórán kívül, esetleg tanítás nélküli munkanapokon, sok-sok szabadidőt feláldozva. A mi gyermekeinkért. Sőt, ezek a pedagógusok még abban is segítenek, hogy az oktatócsomaghoz járó  – veszélyt jelző – táblák a megfelelő helyre kerüljenek az iskolákban, ezzel is segítve a gyerekek testi épségének megőrzését.

A pedagógusok elkötelezettségét bizonyítja az is, hogy a képzések szinte már a meghirdetés pillanatában megtelnek.

Mára az önkéntes pedagógusok váltak a BiztiBusz Program motorjává, nélkülük sokkal kevesebb gyermekbalesetet tudnánk megelőzni. Köszöntünk minden jelenlegi és jövőbeni BiztiBusz önkéntes pedagógust, és kívánjuk, hogy pedagógusnap környékén hasonlóan melegszívű üzenetekkel árasszák el őket tanítványaik, mint amilyeneket rajtunk keresztül küldtek a gyerekek a  pedagógusnap alkalmából:

Kíváncsi vagy, hogy a Te iskoládban is fut-e a BiztiBusz program? Nézd meg a program térképünkön!