Támogasd Könyvforgató programunkat az értő olvasásért!

Már egyetlen könyv árával is segíthetsz a pandémia és a digitális oktatás következtében lemaradt gyermekeknek felzárkózni.

Egy lépésre vagy attól, hogy megváltoztasd valakinek a jövőjét

Az alábbi gombra kattintva megnyílik online adományozási oldalunk, amelyen bankkártyával vagy azonnali utalással véglegesítheted adományodat. Adakozz!

A PISA felmérések sorra azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden ötödik gyermek küzd olvasási és szövegértési nehézségekkel és ez egy életre megpecsételheti a sorsukat.  Alapkészségek hiányában később elvesznek a rájuk zúduló hatalmas mennyiségű tananyagban, nehezebben tanulnak, lemaradnak társaiktól, ezáltal csökken a továbbtanulási esélyük és beszűkülhetnek az életlehetőségeik. Az is kimutatható, hogy az iskolai teljesítmény nagy mértékben függ a szociális háttértől, ezért a hátrányos helyzetű családokban ez az arány még magasabb.

Hogyan segítünk?

  • 2018-ban a Vadvirág Alapítvánnyal együttműködésben elindult országosan az innovatív és gyermek-centrikus,  értő olvasás fejlesztését célzó programunk, mely segítségével a pedagógusok időben felismerik a gyerekek olvasási nehézségeit és élvezetessé teszik az értő olvasást fejlesztő foglalkozásokat számukra. A módszertani képzésben résztvevő pedagógusok maguk is továbbadják kollégáiknak a tudást, megsokszorozva ezzel a program hatékonyságát és azt, hogy rászoruló gyerekek valódi esélyt kapjanak a felzárkózásra.  Mára több, mint 30 iskolában, közel 100 önkéntes pedagógus vesz részt a programban, ezzel 1500 gyermeket segítve.
  • Kifejezetten hátrányos helyzetű gyerekeket,  iskolánk kívüli,  felzárkoztató foglalkozásokkal segítő tanodák munkatársai számára is elérhetővé tettük programunkat, így a fejlesztés még célzottabban jut el az erre rászoruló kisdiákokhoz.
  • Vállalati partnereink segítségével időközönként könyvgyűjtési akciókat szervezünk és az adományokat civil partnereink segítségével juttatjuk el oda, ahol a legnagyobb szükség van erre,  hiszen a nehézsorsú gyerekeknek kevesebb az esélyük saját olvasás élményhez jutni. 2014 óta 17 vállalat munkatársainak bevonásával több, mint 4.000 adománykönyvet juttattunk el többségében hátrányos helyzetű gyerekekhez.

Rád is számítunk!

Már egyetlen könyv árával is segítheted munkánkat!

Az alábbi gombra kattintva megnyílik online adományozási oldalunk, amelyen bankkártyával vagy azonnali utalással véglegesítheted adományodat. Adakozz!

Nagyon köszönjük, hogy te is fontosnak tartod, hogy minden gyermeknek legyen esélye egy boldogabb jövőre.

Ne feledd, az olvasás esélyt teremt!