Pedagógusképzés az értő olvasásért – 2018 tavasz

Légy motivált, olvass jól és sokat! – Pályázat térítésmentes módszertani képzésre

Pályázati felhívás újszerű élménypedagógiára épülő, értő olvasást segítő programban való részvételre általános iskolai tanítók és óvodapedagógusok számára – budapesti helyszínen.

A pályázat beadási határideje 2018. április 19. (módosított) 

A pályázat kiírója: Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország
A pályázat neve: Légy motivált, olvass jól és sokat! – térítésmentes pedagógus módszertani képzés általános iskolai tanítók és óvodapedagógusok számára
A pályázat célja: A KönyvForgató program keretén belül általános iskolai tanítók hozzásegítése az olvasástanulás és értő olvasás nehézségeinek minél korábbi felismeréséhez, megelőzéséhez, valamint komplex fejlesztéséhez, kezeléséhez egy speciális játékos, élménypedagógiai módszertan segítségével. A módszertan a legújabb neurokognitív és neuropszichológiai olvasáskutatási eredményekre továbbá longitudinális képesség mérésekre épül.
A sikeresen pályázók egy kétnapos, térítésmentes pedagógus módszertani képzésen vesznek részt, amelyet 2018. május 5-6-án (hétvégén) tartunk Budapesten a Mesemúzeumban. A képzést a kaposvári Vadvirág Alapítvány szakemberei végzik, saját fejlesztésű, eredményesen kipróbált Tanulás Könnyítő Program (TKP) módszertan alapján.
A pályázók köre magyarországi általános iskolák és óvodák

A pályázat beadási határideje 2018. április 19. (módosított) 

A részletes pályázati kiírás és az adatlap letölthető innen: