Történetünk

Az első United Way irodát 1887-ben Denverben, az Egyesült Államokban alapították és mára a világ legnagyobb, magánadományokból fenntartott non-profit hálózatává vált, amely több, mint 40 országban 1800 helyi irodával évente mintegy 50 millió embernek segít. 


A United Way 125 éves története

Az első United Way iroda 1991-ben nyílt meg Magyarországon, a United Way Magyarországot pedig 1998-ban Erőforrás Alapítvány néven alapították.

Tudtad?A United Way mindig is komoly szerepet vállalt a civil társadalom fejlesztésében, a mi kezdeményezésünkre indult el, az adó 1%-ának jótékony célú felajánlása, amely a mai napig sikeresen juttatja pénzügyi forrásokhoz az erre jogosult civil szervezeteket.

2008 előtt a United Way Magyarország elsősorban forrásgyűjtéssel és források elosztásával foglalkozott. Olyan civil szervezeteket támogatott, amelyek elősegítették a civil társadalom fejlődését, valamint az egészségügyi és a szociális körülmények javulását Magyarországon.

Alapításunk óta több száz civil szervezetet támogattunk, a támogatott civil szervezetek között egyaránt megtalálhatóak nagy, közismert szervezetek és kisebb egyesületek, kórházi alapítványok.