“InnoMate – Velünk életre kelnek az ötletek” – Innovációs program középiskolásoknak

Valós változás a középiskolás diákok kezdeményező, munkavállalói és vállalkozói készségeinek fejlesztésén keresztül.

Kutatások sora bizonyítja, hogy a magyar fiatalok többsége nem rendelkezik a hatékony munkavégzéshez szükséges alapkészségekkel és kompetenciákkal. A probléma súlyosabb, mint első látásra gondolnánk.

A magyar középiskolások elhelyezkedési kilátásait látványosan rontja életkorukhoz mérten gyenge problémamegoldó és konfliktuskezelő készségük, alacsony kreativitásuk, valamint az együttműködésben és csapatmunkában való járatlanságuk. Az oktatási rendszer hiányosságait tovább súlyosbítja, hogy középiskolai pályafutása során többségük nem szerez tapasztalatot innováció, vállalkozói ismeretek, kritikus gondolkodás, hatékony kommunikáció, pénzügyi tudatosság és felelősségvállalás terén. A megcsappant önbizalom, valamint a kezdeményezési, kísérletezési, megvalósítási hajlandóság hiánya gyenge munkahelyi teljesítményt és a munkavállalási és vállalkozási esélyek csökkenését vetíti előre.

MIT TESZÜNK?

A United Way Magyarország szeretne hozzájárulni a magyar gyerekek és fiatalok érvényesülési esélyeinek növeléséhez azzal, hogy elősegíti a munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedésük alapfeltételeinek megteremtését. InnoMate programunkon keresztül 21. századi készségek és kompetenciák fejlesztésével kreatív, kritikusan gondolkodó, vállalkozó szellemű, a világra nyitott embereket képezünk, ugródeszkát biztosítva álmaik megvalósításához és egy teljes élet lehetőségéhez

HOGYAN SEGÍTÜNK? 

Oktatási és startup szakértőkkel együttműködve, a United Way Magyarország saját, speciális oktatási anyagot fejlesztett, melynek elsajátításával a fiatalok a kor igényeinek megfelelő kezdeményező, munkavállalói és vállalkozói készségekre tehetnek szert. A Magyarországon egyedülálló tananyag jelentősen fejleszti a kreativitás, a kritikus gondolkodás, a kommunikáció és az együttműködés nélkülözhetetlen készségeit, de ezen túlmutatóan megteremti a közösségépítés, az üzleti etika és a társadalmi felelősségvállalás alapjait is. Az oktatási anyag az Európai Bizottság EntreComp 2016 kompetencia keretrendszerére épül.

MIT NYÚJT AZ INNOMATE PROGRAM?

  • 21. századi készségek fejlesztése innovációs projekteken keresztül
  • “Fedezd fel a munka világát!” munkaélmény napok
  • Verseny lehetőségek

AKIK MÁR CSATLAKOZTAK HOZZÁNK:

Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium

Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium

Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium

Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskola

Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium

Szolnoki SZC Pálfy Vízügyi Szakgimnáziuma

Nézd meg, milyen élményekben gazdagodtak résztvevőink a program első évében:

  

SZÍVESEN BEKAPCSOLÓDNÁL?

  • Ha vállalati vagy egyéni támogatóként szívesen segítenéd, hogy az InnoMate program minél több középiskolás diákhoz eljusson, keresd a United Way Magyarország vezetőjét, Adriány Kincsőt a kincso.adriany@unitedway.hu e-mail címen, hogy személyesen elmondhassa neked, hogyan lehetsz te is a program támogatója.
  • Más ötleted van? Nyitottak vagyunk! Szikszay Zsuzsanna, az InnoMate program koordinátora várja megkeresésedet a zsuzsa.szikszay@unitedway.hu e-mail címen.

KÖZÉPISKOLÁBAN DOLGOZOL? JELENTKEZZ A PROGRAMBA INTÉZMÉNYEDDEL JÚNIUS 11-IG!

Hiszünk az összefogás erejében. Hiszünk abban, hogy együtt megsokszorozzuk a középiskolások önmegvalósítási, munkavállalási és vállalkozási esélyeit. Csatlakozz hozzánk és tegyünk együtt értük!

Az InnoMate program szakmai tartalmi kialakításában és megvalósításában a United Way Magyarország együttműködő partnere a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és a StartITup Győr Egyesület. 

 

Köszönjük partnereink támogatását: