Innomate Demo Day március 10. 16:30-19:00

Megszületett a 2021/22-es InnoMate versenyünk elődöntőjének végeredménye, regisztrálj te is nézőként az online döntőre!

Az InnoMate aktuális évada 2021 őszén 5 középiskolában és 2 tanodában, mintegy 120 középiskolás diák részvételével indult el. A résztvevők önismereti és csapatépítési foglalkozások után kis csapatokban kezdtek el dolgozni olyan problémák innovatív megoldásán, amelyek őket is foglalkoztatják.

A videós elődöntőig azok a helyi pedagógusok kísérték el őket, akik egy módszertani képzést követően csoportvezetőként támogatták az alkotói folyamatot és csapatmunkát.

Innovációs középiskolai versenyünkben idén is rögös volt a diákok útja. A Covid-19 pandémia sajnos idén is nehezítette a résztvevők dolgát: megbetegedések és karanténok akadályozták a haladást. Nagyon sok diák azonban a nehézségek ellenére is kitartott és végül a videós elődöntőre benevezett csapatok közül a hattagú zsűri 6 csapatot juttatott tovább az online döntőbe.

A továbbjutó csapatok és ötleteik az alábbiak:

 • a berettyóújfalui BSZC Arany János Gimnázium és Technikum „NightFall” csapata, mely fiataloknak szóló közösségi tér kialakítását tervezi a településükön;
 • a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium „Sixth Sense” csapata, amely egy látássérülteknek szóló különleges tájékozódási eszköz ötletével pályázott;
 • a budapesti BMSZC Neumann János Informatikai Technikum „IMC (It’s My Company)” csapata, amely egy vállalkozókat marketingesekkel összekötő app ötletével állt elő;
 • a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium „EduRoad” csapata, amely pályaválasztást, továbbtanulást segítő honlap terveit dolgozta ki;
 • a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium „Busztro” csapata, mely egy különleges, retró busz tervén dolgozik;
 • a csörögi tanoda „Pörkölt” csapata, akik a helyi közösségépítés és a Tanoda ismertségének növelését célzó projekttel pályáztak.

Ez a hat csapat méretteti meg magát a március 10-i online döntőben, ahol a legígéretesebb projektekre a szakmain kívül további 100.000 Ft anyagi támogatás vár.

Tarts velünk csütörtökön és ismerd meg a csapatokat!

A részvétel az érdeklődők számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni ezen a linken tudsz: https://forms.office.com/r/2MiqT5yrL3

Gyere Te is, és szurkolj kedvenc csapatodnak!

A Demo Day programja:

16:30-16:40: Köszöntők :   Sury Dalma műsorvezető a StartTUp részéről és Adriány Kincső, a United Way Magyarország ügyvezetője

16:40–16:50: Inspirációs speaker

16:50-17:50: Pitch prezentációk, 6 csapat (1-1 prezi 3 perc, utána a zsűri kérdez). Magyarul prezentál minden csapatból 1-1 ember.

17:50 -18:05: Zsűri értékel a háttérben, a közönség felé interaktív program, vezényli a műsorvezető

18:10-től eredményhirdetés, lezárás.

Zsűritagok:

 • Horváth Gergely – a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja
 • Dintsér Andrea – YourStory, a United Way Magyarország kuratóriumi tagja
 • Molnár Pál – StartITup Győr Egyesület tag, Ideathon alapítója

Díjak:

 • Minden csapat kap egy szakértő mentort, aki március – május folyamán támogatja őket abban, hogy tovább haladjanak a projektjükkel.
  – Minimum 3 csapat 100.000-100.000 Ft értékű támogatást kap a projektje tovább fejlesztésére, amit a 2022 március -május közötti időszakban használhat fel. A támogatás módja a projekt ötlettől függ.
  – Minimum három csapat jut majd be egy Budapesten megtartandó 3 napos innovációs táborba, ahol még tovább fejleszthetik a projektjüket már sikeres és sok esetben ismert mentorok segítségével és izgalmas közösségi programokon vehetnek részt. A tábor teljes költségét (beleértve a utazást és szállást is) a United Way Magyország fedezi.

A szervezők: United Way Magyarország és StartItUp Egyesület