Gazdálkodj játékosan

2017 márciusában a United Way Magyarország és a MetLife magyarországi irodája közös programot indított, melynek fő célja, hogy elősegítse a 9-11 éves gyerekek pénzügyi tudatosságának fejlődését, de a jótékonyságról való közös gondolkodás során a felelős állampolgárságról is elgondolkodtatják a gyerekeket.

A program a MetLife LifeChanger programjának a része és a MetLife Foundation támogatja.

A kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolájában indult útjára a LifeChanger pénzügyi oktatási program, amely idén tavasszal 5 általános iskolában 70 MetLife önkéntes munkatárs segítségével vezeti be a gyerekeket a pénzügyi tudatosság és a pénzgazdálkodás világába. A programban részt vevő kaposvári, baktakéki, fegyverneki, budapesti és isaszegi általános iskola nyílt pályázat útján került kiválasztásra. A MetLife szakmai partnere a United Way Magyarország, a civil szervezet koordinálta a hazai tananyag fejlesztését és aktívan részt vesz a teljes program megvalósításában is.

A program során az iskolások játékos formában, valós élethelyzeteket és pénzügyi döntési helyzeteket modellezve ismerkednek meg a család pénzbeosztásának kihívásaival, a tudatos pénzügyi döntések fontosságával, valamint a jótékonyságról való közös gondolkodás során a felelős állampolgár szerepébe is belebújhatnak. A program főhőse egy malacpersely, amely négy különböző rekeszével elősegíti a bevétel, a kiadás, a megtakarítás és a jótékonyság fogalomköreiben való tájékozódást.


LifeChanger pénzügyi oktatási program

Az idei LifeChanger egy versennyel is kiegészül, melynek nyerteseit április végén a MetLife budapesti irodája látja vendégül, ahol a gyerekek egy nyílt munkahelyi nap keretén belül ismerkedhetnek meg az életbiztosítási szakma kiemelt szerepével, a tudatos pénzügyi döntések terén, valamint betekintést nyerhetnek a dolgozók mindennapi munkájába is.

„Elkötelezettek vagyunk a jövő generációjának fejlesztése mellett, ezért nagyon örülök, hogy a középiskolás korosztály után idén az általános iskolások körében folytatódik Magyarországon a LifeChanger program. A tapasztalatok szerint ugyanis minél korábban kezdjük el a pénzügyekkel való ismerkedést, annál nagyobb az esély arra, hogy egy tudatos és magabiztos generáció nőjön fel pénzügyi egészségben. A zsebpénz beosztása az első fontos lépés a felelős gazdálkodás felé. A program elindítása óta számos pozitív visszajelzést kaptunk a pedagógusoktól, diákoktól és az önkéntesektől egyaránt. A gyerekek nagyon szeretik, hogy a játék során beleélhetik magukat a felnőttek helyzetébe és csapatmunkában közös és felelős pénzügyi döntéseket hozhatnak – mondta Dr. Zolnay Judit, a MetLife Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója, a program hazai nagykövete.

A United Way Magyarország ügyvezető igazgatója, Adriány Kincső elmondta: „A beérkezett pályázatok magas száma is mutatja, hogy a 21. században való boldoguláshoz milyen fontos a tudatos pénzgazdálkodás, melynek oktatásához az általános iskolák igénylik a külső szakértői támogatást. Örülünk neki, hogy ily módon is hozzá tudunk járulni a gyerekek készségeinek és képességeinek fejlesztéséhez, egy pénzügyileg tudatosabb generáció felnövekedéséhez.”