Tavasszal nagy sikert aratott ÉszPénz társasjátékunk

Megújult formában, alkalmazkodva a vírushelyzethez, de töretlen lelkesedéssel látogattunk el újabb iskolákba pénzügyi tudatosságot fejlesztő élménynapunkkal.

Az évek óta népszerű LifeChanger programunk a Metlife Magyarország önkénteseivel karöltve 2021 tavaszán 3 iskolába látogatott el,  hogy a fontos és hasznos információkon túl a vadonatúj  társasjátékunkkal is megajándékozza a diákokat.

A prototípus tesztelésében részt vállaló diákok és pedagógusok a tanulás mellett,  felhőtlenül szórakozhatnak is. A játék során a diákok családokat alkotnak és az életben is felmerülő szituációkban kell helyt állniuk,  akár komoly pénzügyi döntéseket is meghozva. A családok közösen hozzák meg döntéseiket, így később jobban boldogulhatnak a hétköznapokban és képesek lesznek biztos kézzel irányítani pénzügyeiket. A játékban kiemelt szerep jut a jótékonyságnak is, a közösen kitűzött célt azonban csak a családok szoros együttműködése révén érhetik el. Pontosan úgy, mint a való életben. Hogy ki mellé áll a szerencse? Azt mi sem tudjuk előre megjósolni, azonban a pénzügyi kultúra és pénzügyi gazdálkodási készségek fejlődésével csak nyerni lehet!

A programról bővebben ide kattintva olvashatsz.

A LifeChanger programot követően az iskolák számára megnyílik a lehetőség hosszabb távon is fenntartani a gyerekek érdeklődését a pénzügyi tudatosság és sikeres pénzgazdálkodás terén.  Az OkoShop egy olyan motivációs program, amely segítségével a gyermekek sikeres, független, önfenntartó felnőttekké válhatnak.  Célunk, hogy felvértezzük a hátrányos helyzetű gyermekeket azokkal a kompetenciákkal, amelyet egyre összetettebb világunk megkövetel és szükségesek a jövőbeli pénzügyi stabilitásuk és jólétük megalapozásához.

Olvass még többet az Okoshopról!

Köszönjük a nyitottságot és a jó hangulatot az iskoláknak, akik 2021 tavaszán velünk tartottak:

Móricz Zsigmond Általános Iskola (Dunaújváros)

Hetvehelyi Általános Iskola (Hetvehely)

Molnár Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Budapest)

Támogatónk: