Stressz- és konfliktuskezelés, a koronavíruson innen és túl

Nagy sikerrel tartottuk meg webinár sorozatunk 3. részét, melynek összefoglaló videója már elérhető azok számára is, akik nem tudtak személyesen részt venni.

Szigeti Réka egészségfejlesztő szakpszichológus, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Sulinyugi szakmai vezetője tartott lebilincselő előadást a hatékony stresszkezelésről,  a mindennapokban könnyen alkalmazható praktikákról az osztályteremben és a magánéletben egyaránt.

 

A stressz bonyolult világunk megkerülhetetlen tényezője. Mindannyian érezzünk felgyorsult és fokozódó életvitelünk hatását a mindennapjainkra, nem is beszélve az olyan újkori, hirtelen bekövetkező jelenségekről, mellyel például a koronavírus szembesítette a világot. A kérdés mára nem az, hogy hogyan tudjuk elkerülni a stresszt – hiszen ez lehetetlen feladat – hanem hogy hogyan tudunk megbirkózni vele.

A témában kiindulópontként tekinthetünk Kelly McGonial gondolatébresztő TED videójára, melyben amellett érvel, hogy a stresszkezelés kulcsa annak megközelítésében rejlik. Ha nem ellenségként és megszüntetendő jelenségként tekintünk a stresszre és a konfliktusokra, minimalizálhatjuk azoknak szellemi is fizikai hatásait is.

De vajon, hogyan tudunk az iskolai környezetben foglalkozni stresszkezeléssel? Hogyan érdemes megközelíteni az iskolai, sokszereplős konfliktusokat?

Témáink:

  • Miben más most a tanárok és a diákok stressze a világjárvány idején?
  • Milyen hatékony módszerek működnek a stressz- és konfliktuskezelésben, amik offline, online is bevethetőek?
  • Mik lehetnek a stressz mögötti bizonytalanságban a biztos fogódzóink?

Szakmai támogatás, inspirációk, közösségi élmény és közös erőgyűjtés az újrakezdéshez!

Nézd meg korábbi videoinkat is, és jelentkezz következő webinárjainkra is IDE kattintva.