Egységben az erő! – összerázódás és motiváció

Sikeresen lezajlott első webinárunk az őszi sorozatban. Nézd meg Somkövi Bernadett és Nagy Gábor “Mápó” beszélgetését!

Meggyőződésünk, hogy ezt a tanévet nem lehet úgy kezdeni, ahogyan azt eddig tettük. Osztályfőnökként, tudatosan tervező pedagógusként figyelembe kell vennünk, hogy hogyan érkeznek vissza a gyerekek az iskolába, ebbe a közös élettérbe.

Amit biztosan tudunk, az az, hogy össze kell rázni a csapatot. Vagy másképp fogalmazva: szükség lesz arra, hogy egymásra és a közös tevékenységekre hangoljuk őket annak érdekében, hogy újratanulják a kapcsolódást, a csibészkedést, a barátkozást, a feladatokra fókuszálást és hogy képesek legyenek majd az esetleges újabb karanténhelyzetet felkészülten kezelni.

Ez nem kis feladat, hiszen nekünk is tanulni kell, hogyan reflektáljunk a történtekre, és felkészüljünk a helyzetből fakadó új kihívásokra, hogy megküzdjünk a sok bizonytalansággal.

Házigazdánk Somkövi Bernadett  (a Szent László Gimnázium tanára, a SkillToGo MQ trénere, a Pozitív pszichológia a tanteremben módszertani koordinátora) meghívott szakértőnkkel, Nagy Gábor “Mápó”-val (tréner, coach, a Játék nem játék! című könyv szerzője) beszélgetett a karantén utáni újrakezdésről, csapatépítésről,  a diákok és pedagógusok megfelelő motiválásáról.

A beszélgetést itt nézheted meg: