Versenyképesség a jövőben – konferencia és workshop

Munkavállalói és vállalkozói kompetenciafejlesztés a diákévek alatt

Kezdeményezőkészség, kommunikáció, együttműködés, csapatmunka, problémamegoldó készség, kreativitás.

Napjainkban egyre többet hallunk ezekről a 21. századi készségekről és képességekről, amelyekre a tapasztalatok és a kutatások szerint is nagy szükség van a gyorsan változó munkaerőpiacon. Hiányuk megnehezíti a munkába lépést és hátráltatja a karrierépítést. Magyarországon évről évre fiatalok százezrei szembesülnek hiányosságaikkal e téren, és kezdik hátránnyal pályafutásukat.

Hogyan tudjuk egymáshoz közelíteni az oktatási rendszer és a munkaerőpiac elvárásait?

Ha vállalkozóként, vállalati alkalmazottként, pedagógusként, oktatási- vagy HR- szakemberként keresed a probléma megoldását, netán a civil szféra képviselőjeként téged is foglalkoztat a kérdés, csatlakozz hozzánk!

Időpont: 2019. szeptember 26. 9.00-14.00 óra (regisztráció 8.30-tól)
Helyszín: CEU Auditórium (1051 Budapest, Nádor utca 15.)

Ízelítő a programból:

  • Steigervald Krisztián generációkutató, tréner bemutatja a Z generáció sajátosságait.
  • Csucska Péter, alelnök, AmCham, a munkaadók szemszögéből veszi górcső alá a versenyképes munkavállaló nélkülözhetetlen 21. századi készségeit.
  • Mégis kinek a feladata a munkavállalói és vállalkozói kompetenciafejlesztés, vannak erre jó gyakorlatok? – Kerekasztal beszélgetés többek között Schubauer Krisztinával, a HIVENTURES marketing és kommunikációs igazgatójával, Dale András Martinnal, a SIEMENS elnök vezérigazgatójával, Scharle Ágota munkaerőpiaci szakértővel, a BUDAPEST INTÉZET vezető kutatójával, Törley Kata középiskolai tanárral, diákokkal és középiskolai tanárokkal.
  • Interaktív workshop: Design Thinking – ízelítő a United Way Magyarország új kezdeményezéséből, melynek célja a középiskolás diákok munkavállalói és vállalkozói kompetenciafejlesztése.
  • Ebéd, networking.

Felkeltettük érdeklődésedet? A regisztrációért kattints ide!

Szervező: United Way Magyarország

A rendezvény ingyenes, azonban csak limitált számú jelentkezést tudunk elfogadni. A rendezvény nyelve magyar.

A rendezvény a United Way Magyarország Vedd kezedbe a jövő(de)t! programjának részeként, a Citi Foundation jóvoltából a United Way Worldwide támogatásával valósul meg.