Együtt segítünk-Rajtad is múlik!

A United Way csapata már közel 30 éve segíti a gyermekeket Magyarországon készségeik fejlesztésében, ismereteik bővítésében és azért dolgozik, hogy minden gyermek azonos eséllyel nézhessen szembe a 21. század kihívásaival.

2020-ban a koronavírus-helyzet sok gyermeknek, családjának és a pedagógusoknak is komoly kihívást okozott, ezért ebben az évben kiemelten szükség volt munkánkra.

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

  • A helyi közösségek azonnali támogatásaként az alapszükségletek kielégítésére helyeztük a hangsúlyt.  Iskolaszercsomagokat, tisztítószert és tisztálkodószert juttattunk el a járvány miatt hátrányos helyzetbe került több, mint 1000 családhoz és 1000 maszkot osztottunk ki a gyermekotthonokban élők egészsége védelmében.
  • A bezárt iskolák és a digitális tanrend bevezetése miatt a tanárok, diákok és szülők hirtelen nehéz helyzetbe kerültek, ezen segítettünk azzal, hogy 245 digitális eszközt juttattunk el iskolákhoz, hogy az otthoni tanulásban segítsük a diákokat és a pedagógusokat.  400 képességfejlesztő társasjáték talált gazdára, hogy az olvasás tanulás valóban öröm legyen, akár otthon is és 1000 gyermek álma vált valóra színes és hasznos iskolakezdő csomagunkkal.
  • Kiemelten fontosnak éreztük a pedagógusok mentális egészségének támogatását, hiszen ők a gyerekek egyik legfontosabb példaképei és a szülők legfőbb támogatói, így elengedhetetlen, hogy lelkileg erősek maradjanak e példa nélküli helyzetben is. Több, mint 1000 pedagógushoz jutott el ingyenes gyakorlatgyűjteményünk és közel 300 tanár vett részt webinár-sorozatunkon, amely az iskolai közösségek szeptemberi újrakovácsolásához nyújtott segítséget és digitális ismereteiket is bővíthették.   Online konferenciára hívtuk az oktatás, a civil szakma és a filantróp vállalatok neves képviselőit, hogy eszmét cseréljenek a digitális esélyegyenlőségről és jövőbeni kapcsolódási lehetőségekről.
  • A civil szervezetekkel szorosan együttműködtünk, hogy még hatékonyabban tudják teljesíteni küldetésüket a koronavírus-járvány időszaka alatt is. Öt olyan nyári tábort támogattunk, ahol a tavaszi karanténhelyzet feldolgozása, illetve a felzárkóztatás állt a középpontban és 25 civil szervezet számára szerveztünk szakmai workshopokat.

Ahogy a vírushelyzet sem enged a szorításából, mi sem állunk meg a megkezdett munkával.

  • Az iskolák újra bezárását követően azonnal 8 alkalmas webinársorozatot indítottunk és ingyenesen elérhető, letölthető tananyagot biztosítunk pedagógusaink számára, hogy egyre magabiztosabban, eredményesebben vészeljék át a digitális oktatás időszakát.

Kezdjük el ma építeni azt a jövőt, ahol minden gyermeknek esélyt adhatunk!

Légy te is támogatónk, mert csak együtt érhetjük el céljainkat!

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

#EgyüttSegítünk