#Együtt segítünk – Burattino Iskola és Gyermekotthon

Támogatóinknak köszönhetően laptopokkal, konyhai eszközökkel és még egy mosógéppel is bővült a Burattino Iskola felszereltsége.

A Burattino Egyesület egy iskolát és két helyszínen gyermekotthont tart fenn Budapest XXI. kerületében. Nap mint nap szeretettel gondoskodnak róla, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű, tehetséges diákok családias hangulatban, kis létszámú osztályokban, biztonságban élhessék mindennapjaikat. Kiemelten fontosnak tartják az esélyteremtést, hisznek abban, hogy a hátrányok kinőhetőek, és hogy mindenki tehetséges valamiben. 

A Szőlős utcai gyermekotthonba egy új, fél-ipari mosógép érkezett még karácsony előtt. „Hatalmas segítség ez számunkra! Ilyenünk még soha nem volt, eddig nem engedhettük meg magunknak! A normál mosógépek nem sokáig bírták a terhelést, sajnos hamar tönkrementek vagy rendszeresen javíttatnunk kellett.” – tudtuk meg Keszthelyi Istvántól, a Burattino Egyesület Elnökétől.

Az iskola tanulói számára fontos, hogy délelőttönként be tudjanak csatlakozni a digitális oktatásba. Sajnos még nem rendelkezett mindenki saját eszközzel, így kitörő örömet okozott az általunk átadott 5 db laptop a diákok körében! A Pálma utcai gyermekotthonban az általános iskolások vették használatba birtokba a számítógépeket, Réka is nagyon örült neki, naponta használja is, sőt egy titkot is megosztott velünk: “amióta megkaptuk mindig ezzel tanulok és a tanulás után még játszani is szoktunk vele, de ez titok…”

A költségek optimalizálása és a gyermekek egészségének védelme érdekében mindhárom épületben saját konyhával folyamatosan gondoskodnak az élelmezésről. Az étkeztetéshez szükséges edények, tányérok, bögrék fogyóeszközök – mint minden háztartásban. Egy kedves adományozónknak köszönhetően azonban közösen felfrissítettük és megszínesítettük a konyhai készleteket!

Köszönjük a támogatást!