Egy amerikai a magyar társadalomért

Mike Hayde bejelentette, hogy minden, a United Way Magyarországnak juttatott tízezer dollár feletti egyéni adományt megdupláz a saját vagyonából, ezzel támogatva a pozitív társadalmi változásokat és egyúttal ösztönözve az egyéni adományozási kedvet Magyarországon.

Mike Hayde amerikai üzletember, aki úgy döntött, hogy a United Way Magyarországon keresztül a magyar társadalmi problémák megoldását is segíti.

Hayde az egyik legnagyobb amerikai ingatlanfejlesztő cég, a Western National Group elnök- vezérigazgatója és évtizedek óta a United Way elkötelezett támogatója. Magyarországi elköteleződését a társadalmi szükségletekre való érzékenysége mellett személyes élményei is inspirálták.

Többek között erről az 1950-es évek végére visszanyúló személyes élményéről is mesél a Forbes 2015 decemberi számában megjelent interjúban és a United Way KönyvForgató program fontosságát hangsúlyozva arra az összefüggésre is rávilágít, hogy miért van az, hogy Alabama állam börtönkapacitását a negyedikesek olvasás- és szövegértési készségei alapján tervezik.

A teljes interjút itt olvashatod.