Digitális esélyegyenlőség. Hogyan tudunk jól segíteni?

Regisztrálj ingyenes online rendezvényünkre, amely 2020. október 27-én 9:00-12:00 között kerül megrendezésre.  Az esemény magyar nyelvű, de szinkrontolmácsunknak köszönhetően angol nyelv is választható lesz az online felületen.

Az esemény célja, hogy közösen vonjuk le a Covid-19 járványhelyzet által kikényszerített távoktatás konzekvenciáit és platformot teremtsünk jövőbeli együttműködések születésére.

Hogy aktuális információkkal tudjuk szolgálni az eseményen a jelenlegi helyzetről, felmérést végzünk a magyarországi for-profit vállalatok, civil szervezetek és oktatási intézmények körében a COVID-19 pandémia hatásainak enyhítésére tett adományozási és önkéntességi hajlandóságról és tevékenységekről.  A kérdőív kitöltése mindössze negyedórát vesz igénybe.

Kérjük, segítsd munkánkat azzal, hogy kitöltöd a KÉRDŐÍVET.  

Cross-Sector Partnership Café

Digitális esélyegyenlőség. Hogyan tudunk jól segíteni?

2020. október 27. 9:00-12:00

Online esemény

REGISZTRÁLOK

Az esemény háziasszonya Dr. Holló Márta televíziós műsorvezető, kommunikációs szakértő, tréner, coach

A szünetekben Harsányi Bence a Momentán Társulat alapítója interaktív tartalmakkal jelentkezik.

Egy digitális platformon keresztül a jelenlévők felajánlásokat tehetnek, illetve szükségleteket fogalmazhatnak meg és összekapcsolódhatnak egymással.

Akik elfogadták meghívásunkat és részvételükkel, szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal biztosan inspirálják a közös gondolkodást:

 • Radó Péter oktatáskutató, CEU Demokrácia Intézet
 • Hermann Zoltán tudományos munkatárs, Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézete
 • Dr. Kegye Adél elnök, Rosa Parks Alapítvány
 • Nádori Gergely tanár, Alternatív Közgazdasági Gimnázium, szerkesztő TanárBlog
 • Torzsa-Boros Boglárka az Év Virtuális Tanára
 • Merényi Ádám oktatási területért felelős igazgató, Microsoft Magyarország
 • Kudari Nóra oktatási szakértő, IVSZ
 • L. Ritók Nóra pedagógus, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója és szakmai vezetője, valamint az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója
 • Adriány Kincső ügyvezető igazgató, United Way Magyarország
 • Csanak Gabriella marketing és operatív igazgató, Microsoft Magyarország
 • Molnár Attila, kommunikációs vezető, Telenor

A programot folyamatosan frissítjük!

A Covid-19 járvány következtében hirtelen kikényszerített távoktatás tapasztalatai rávilágítottak azokra a digitális írástudás terén mutatkozó problémákra, amelyek kezelés nélkül az egyébként is segítségre szoruló gyerekek, fiatalok további lemaradásához, leszakadásához vezethetnek.

A pedagógusokat is felkészületlenül érte a távoktatás, kutatások és tapasztalatok szerint a kompetencia, a támogatottság, a digitális tananyagok elérhetősége stb. hiányával küszködtek és olyan szakmai hangokat is lehetett hallani, hogy ilyen körülmények között még a digitális hozzáféréssel és kompetenciával rendelkező gyerekek tudásszintje sem fogja elérni a normál körülmények között év végére megcélzott szintet.

Pozitívumokat is hozott azonban a krízis:
az oktatás digitális átállása felgyorsult és
– a fenti problémák megoldására példa nélküli társadalmi megmozdulások indultak el: vállalatok, civil szervezetek fogtak össze és indítottak el kisebb-nagyobb kezdeményezéseket , valamint a kormány is hídszerepet vállalt (pl. Digitális Összefogás Akció)

De vajon meddig tart(hat) ez a lendület? Mit tanultunk a helyzetből és milyen konkrét akciókra számíthatunk a közeljövőben a digitális szakadék csökkentése céljából?  Hogyan segíthet az, aki 2020 őszén vagy azután szeretne tenni a digitális esélyegyenlőségért? Hova fordulhat az, akinek segítségre van szüksége? És főképpen: hogyan tudunk JÓL segíteni?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen szintű problémát közös erővel és együttműködéssel lehet megoldani. Az esemény célja, hogy a közös gondolkodáson túlmenően platformot teremtsen együttműködések születésére is.

Az esemény azoknak az oktatási intézményeknek, cégeknek, szervezeteknek szól, akiknek velünk együtt szívügye a digitális esélyegyenlőség és:
– szívesen megosztják másokkal saját ez irányú tapasztalataikat,
– szívesen inspirálnak másokat és/vagy szívesen tanulnak másoktól,
– keresik, hogy kinek és hogyan tudnának segíteni,
– keresik, hogy kitől és milyen segítséget kaphatnának,
– kíváncsiak arra, hogy hogyan lehet jól segíteni/kérni.

Időpont: 2020.10.27., 9:00-12:00 ( 3 x 45 perces blokkokra osztva, „szünetekkel”, tanórákat szimulálva).

REGISZTRÁLOK

Köszönjük partnereink támogatását:

       

A rendezvény az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország szervezésében, a United Way Worldwide támogatásával jött létre.