Csatlakozz adománygyűjtő akciónkhoz!

Mindazoknak a megsegítésére, akik a háború elől menekülve elhagyták Ukrajnát, hogy hazánkban keressenek menedéket, a United Way Magyarország egy segélyalapot hozott létre.

Az alap célja, hogy támogatásokat gyűjtsünk annak érdekében, hogy az Ukrajnából hazánkba menekülő felnőttek és gyerekek alapvető szükségleteit gyorsan és hatékonyan tudjuk kielégíteni.

A következő napokban és hetekben folyamatos tájékoztatást nyújtunk majd a megtett intézkedésekről és a segítségnyújtás módjáról.

Ide kattintva Te is azonnal tudsz segíteni. Kérjük, a megjegyzésbe írd: “Ukrajna”

Miért csináljuk?

Az ukrajnai helyzet fokozódásával erkölcsi kötelességünk támogatni azokat, akiknek menekülniük kell az ukrajnai háború és pusztítás elől. Mi nem akarjuk ezt a háborút, de szembe kell néznünk a következményeivel. Már eddig is menekültek ezrei jelentek meg a magyar határon, menedéket keresve.

Ezek az emberek mindent maguk mögött hagytak, és csak néhány alapvető személyes holmival, például útlevéllel, telefonnal és némi készpénzzel indultak útnak. Nem volt sem idejük, sem lehetőségük arra, hogy célirányosan csomagoljanak azokra a napokra, hetekre, amíg az otthonuktól távol lesznek.

Ebből adódóan sokan közülük még alapvető szükségleteik kielégítésére sincsenek felkészülve. Szükségük van élelemre, higiéniai termékekre és ezekben a fagyos téli napokban meleg ruhára. Ám ha volt is pénzük a bankban – ami sokak számára nem feltétlen így van –, valószínűleg nem volt lehetőségük kivenni azt, mert az ATM-eknél hosszú sorok voltak, és hamar kifogyott a pénz az automatákból.

A menekülők életüket féltve, kapkodva hagyták el otthonaikat. Harcoltak, hogy felférjenek az őket ide szállító buszra vagy vonatra vagy hosszú kilométereket gyalogoltak a fagyos hidegben. Sokkos állapotban vannak és félnek. Ismeretlen országba kerültek, és néhányan nem is beszélik a magyar nyelvet. Mivel kevés a tolmács és a fordító a határon, sok menekült tehetetlen és tanácstalan, mivel nem érti, hogy mi történik körülötte.

Segítségre van szükségük, a United Way Magyarország pedig elkötelezett a rászorulók segítése iránt. Hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van alapvető szükségletei kielégítéséhez, valamint az oktatáshoz, az egészséges élethez és a pénzügyi stabilitáshoz. Hiszünk abban is, hogy a közösségek gondoskodó erejének mozgósítása révén javíthatjuk a rászorulók életét.

Mi teszünk?

  • A kisvárdai önkormányzattal együttműködésben azonnali segélycsomagokat állítunk össze, melyet helyi civil segítők juttatnak el az arra rászorulókhoz.
  • A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben az aktuálisan felmerülő igények szerint juttatunk el adományokat a legmegfelelőbb helyszínekre.
  • A több, mint 400 intézményből álló iskolahálózatunkon keresztül, a helyi szükségletek megoldása érdekében felvesszük a kapcsolatot azon iskolai partnereinkkel, akik az érintett térségekben működnek.

Az elkövetkező hetekben további részleteket osztunk meg a segélyalapból megvalósított programokkal kapcsolatban.

Egyéni adományod 95%-át egyre súlyosbodó humanitárius válság áldozatainak közvetlen támogatására használjuk fel.

Te is segítenél?

Ha jelen helyzetben segíteni szeretnél, kérjük, hogy egyéni vagy vállalati adományoddal támogasd az alapot!

Csatlakozz adománygyűjtő akciónkhoz, és hívd meg barátaid, kollégáid és családtagjaid, hogy ők is csatlakozzanak.

Ne feledd, továbbra is együtt segítünk!

Számlaszámunk:               10102244-06753300-01003000

Név: United Way Magyarország

Közlemény: Ukrajna

Külföldről történő utaláshoz:

IBAN: HU37 10102244-06753300-01003000

SWIFT/BIC: BUDAHUHB

Székhely: 1061 Budapest, Andrássy út 11.

Bank neve: Budapest Bank Zrt.

Bank címe:  H-1138 Budapest, Váci út 193.