Boldog 30. születésnapot, United Way Magyarország!

Több, mint 6,6 millió forint adomány gyűlt össze jubileumi gálaestünkön, amely a hazánkban jelenleg nehéz helyzetben lévő gyermekeket segíti közelebb céljaikhoz.

Hatalmas köszönettel és hálával tartozunk minden résztvevőnek és nagylelkű támogatónknak, akik hozzájárultak a United Way Magyarország 30. születésnapjának méltó megünnepléséhez.

Adománygyűjtő gálaestünkön először a legkiemelkedőbb pártfogóink, önkénteseink, adományozóink és partnereink munkáját ismertük el oklevelekkel és közösen idéztük fel az elmúlt három évtized néhány meghatározó pillanatát.   A díjazottaink élén dr. Rényi Gábor állt, hiszen nélküle elképzelhetetlen alapítványunk. Ő az, aki 30 éve töretlenül a legelkötelezettebb támogatónk, kuratóriumi tag, adományozó és barát.

Három olyan egyéniségnek is oklevelet nyújtottunk át, akik  nemcsak az üzleti életben mutatnak kiemelkedő példát, hanem a filantrópia területén is. Ők hárman eddig összesen több, mint 100 millió forinttal támogatták a United Way Magyarország társadalmi céljait. Babos János, aki már több, mint 10 éve kuratóriumi tag, és az etikai bizottság elnöke. Bármikor, bármilyen körülmények között, még a legnehezebb időkben is számíthatunk rá. Daniel Poisson 12 éve kurátorunk, a forrásteremtésért felelős bizottság elnöke, gáláink legnagyobb támogatója és ő a mi fáradhatatlan showmanünk is.  Horváth János 2019 óta kurátorunk, és a Pro Futura Támogatói Kör elkötelezett vezetője. Ő az, aki az elmúlt években különösen sokat harcolt az alapítvány fenntarthatóságáért, stabilitásáért és biztonságos működéséért.

Az alapítvány munkáját számos olyan ember támogatja, akik önkéntesként szakértelmüket és szabadidejüket áldozzák arra, hogy a United Way Magyarország minden szempontból átlátható és professzionális szervezet legyen. Ebben természetesen az egész kuratóriumnak és csapatnak fontos szerepe van, de Kurucz Anita szorgalmával, aktivitásával és kitartásával kiemelkedik közülük. 2017 óta a kuratórium tagja és minden kuratóriumi ülés, valamint stratégiai workshop állandó résztvevője, a pénzügyi és impact bizottságok tagja.

Néhányan speciális szaktudásukkal vagy végtelen lelkesedésükkel és kitartásukkal lendítenek át minket egy-egy nehezebb időszakon, egy-egy akadályon. Ők a mi őrangyalaink.  Strelli Csaba már hosszú évek óta önkéntesként áll mellettünk, hozzá fordulunk minden informatikai problémánkkal– amiből a home office bevezetése miatt  az elmúlt 1,5 évben különösen sok adódott . Támogatása aranyat ér!  Cseh Patrik akár a legsokoldalúbb önkéntes díját is kaphatta volna, hiszen nemcsak GDPR-szakértőként áll a rendelkezésünkre nap mint nap, hanem jogi, informatikai és szervezetfejlesztési témákban is bármikor fordulhatunk hozzá. Kovács-Agócs Angéla pedig több mint 10 éve szinte minden nagyobb rendezvényünk aktív tagja, a gyermeknapi közösségi programoktól kezdve az éves gálákig. Nagy örömünkre szolgált, hogy idén is velünk tartott és energiával telve segítette munkánkat.

Igyekszünk minél több lehetőséget adni vállalatok munkavállalóinak, hogy önkéntesként tudásuk és tapasztalataik megosztásával segítsék a gyermekek és a fiatalok fejlődését. A Lenovo Technologies munkatársa, Ambrus Péter különösen aktív ebben a szerepben, elkötelezetten segíti a fiatalok pályaválasztását.

Munkánk aligha érne célba önkéntes pedagógus közösségünk nélkül, akik elkötelezettségükkel, nyitottságukkal és szakértő figyelmükkel gondoskodnak arról, hogy programjaink elérjék  céljaikat.  Szekeresné Nagy Rózsa az egyeki Szent János Katolikus Általános Iskola pedagógusa. Nagyrészt neki köszönhető, hogy iskolájában a United Way Magyarország összes programja fut. Ő az iskolai programjaink legnagyobb aktivistája, igyekszik minden alkalmat megragadni a fejlődésre és a tanulásra, és kollégáit is erre buzdítja.

Elismertük azon partnereinket is, akiknek támogatása nélkül társadalmi céljaink álmok maradnának csupán. A Generali a Biztonságért Alapítvány 10 éven át támogatta  a Biztibusz programot és 2021-től az Innomate programunk főtámogatója.  A MetLife Fundation 2017 óta anyagilag és önkéntesekkel is támogatja a LifeChanger programunkat. A Lenovo Foundation kezdetektől támogatja az InnoMate programot,  anyagilag és önkéntesekkel egyaránt.

Az év civil partnere díjat a StartITUp Győr Egyesület kapta, amely nemcsak az InnoMate programunk ötletversenyeinek motorja, hanem a győri start-up világ meghatározó szereplője is egyben. A elismerést Végh Andrást, a StartITup Győr Egyesület egyik alapítója vette át. A pályakezdő fiatalok munkaerő-piacra történő belépése különösen nagy kihívás az ország  hátrányos helyzetű térségeiben. Az idén azonban közös célok mentén összefogtunk egy olyan vállalattal, amely elkötelezte magát a pályakezdő fiatalok munkaerő-piaci felkészítésének támogatása mellett, 3 év alatt 5 közösségben, egy egyedi modell szerint.  Az idei év legígéretesebb együttműködése díjat a hazai McDonald’s-okat üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. nevében, Égi Zsoltnak adtuk át.

A United Way Magyarország mindennapi tevékenységét több pro-bono partner is hosszú évek óta támogatja, hiszen segítő munkánkhoz elengedhetetlen a biztos pénzügyi és jogi háttér, illetve a megfelelő infrastruktúra.  A Process Solutions KFt.  a könyvelésünkön kívül, pénzügyi és számviteli szolgáltatást is nyújt alapítványunknak. A Celanese Magyarország Kft. biztosítja számunkra az irodai infrastruktúrát és már több mint 10 éve nyújtanak számunkra jogi szolgáltatást a Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda munkatársai.

Természetesen a jókedv és a szórakozás sem maradt el az estén, melyről a Budapest Headshot vicces fotói és a Grafacity Visual Services zseniális rajzai gondoskodtak, a bulihangulatról pedig a Vegas Show Band – Liveband Hungary.  Köszönettel tartozunk a DunaPro-nak a fantasztikus koktélokért és minden további támogatónknak, hogy hozzájárulásukkal segítették az esemény megvalósulását.

Az esemény fotóit ide kattintva tudod megtekinteni.

Köszönjük a támogatást: