A Szederfa otthon lakói önmagukról gondoskodva, teljes éltetet élhetnek

A Pest megyei Ikladon található Szederfa Otthon egy igazi közösség, amely biztonságot és önmegvalósítási lehetőséget nyújt olyan autista, értelmi sérült fiatalok számára, akik egyedül képtelenek lennének megbirkózni a XXI. századi mindennapok kihívásaival.

Az itt élők elsajátítják az öngondoskodáshoz szükséges alapvető készségeket és munka közben tanulják meg az önfenntartás képességét. Hogy mindenkinek megadathasson a pályaválasztás lehetősége, különféle szakmákba kóstolhatnak itt bele a sérült fiatalok: elsősorban növénytermesztéshez, élelmiszerfeldolgozáshoz és állattenyésztéshez kapcsolódó feladatok várnak rájuk, de a tűzzománc-, kerámia- és faműhelyekben próbára tehetik alkotóképességüket is.

A United Way Magyarország — a GE veresegyházi gyárának dologozóival karöltve — több mint 10 éve támogatja a Szederfa Otthont, hogy az értelmi sérült fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket és teljes életet élhessenek.

Te is segítenél?

Te is szívesen segítenél értelmi sérült gyerekeknek abban, hogy képesek legyenek önmagukről gondoskodni vagy akár olyan munkahelyen elhelyezkedni, amit a képességeik megengednek?


Egy lépésre vagy attól, hogy megváltoztasd valakinek a jövőjét

Az alábbi gombra kattintva megnyílik online adományozás oldalunk, amelyen bankkártyával fizethetsz.Adakozz!

Még több történet…