A hejőkeresztúri pedagógia módszereket mára már országszerte használják

A hejőkeresztúri “csodaiskolában” — ahogy manapság emlegetik a program által híressé lett intézményt — cigány származású és/vagy szocio-kulturálisan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatása folyik, hatalmas sikerrel.

Bár a hátrányos helyzetű, tanulásban leszakadt gyerekek nehezen hiszik el magukról, hogy többre is képesek lennének, de a hejőkeresztúri általános iskolában továbbfejlesztett pedagógiai módszertannal ez mégis sikerül. Javulnak a tanulmányi eredmények, csökken az igazolatlan órák száma, a gyerekek motiváltabbak, ambiciózusabb továbbtanulási célokat tűznek ki maguk elé és el is érik azokat.

A módszerrel éppen ott sikerül áttörést elérni, ahol a legnagyobb a baj: a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek oktatásában és a családok motivációjában. A program hosszú távú célja minden gyermek, de különösen az alulteljesítő hátrányos helyzetű tanulók hozzásegítése a középiskolai szintű továbbtanuláshoz, amely a munkaerőpiacra történő sikeres belépésüket alapozza meg.

A United Way Magyarország is a program mellé állt és támogatásával 2014-ben a hejőkeresztúri modell előnyeit országszerte már 11 általános iskolában mintegy 2000 gyermek élvezhette.

Te is segítenél?

Te is szívesen hozzásegítenél hátrányos helyzetű, tanulásban társaiktól leszakadt gyerekeket ahhoz, hogy esélyt kapjanak a munkaerőpiacra történő sikeres belépésre?


Egy lépésre vagy attól, hogy megváltoztasd valakinek a jövőjét

Az alábbi gombra kattintva megnyílik online adományozás oldalunk, amelyen bankkártyával fizethetsz.Adakozz!

Még több történet…