A GE Lighting fényt vitt a szellő utcai gyerekek életébe

A GE Lighting munkatársai és a Szellő utcai oktatási intézmény tanulói egy különleges önkéntes napot tölthettek együtt. Ez a nap hidat teremtett a fogyatékkal élő gyermekek felé és a közös alkotás során a csapat tagjai is egészen új oldalukról ismerhették meg egymást.

A GE Lighting önkéntesei egy olyan intézményt szerettek volna önkéntes munkával támogatni, ahol találkozhatnak, megismerkedhetnek fogyatékkal élő gyermekekkel, és egy olyan speciális, szakmai érzékenyítő program részesei lehetnek, melynek során miközben közös értéket hoznak létre, a gyerekekkel való kommunikációt, együttműködést is tanulhatják, annak módszertanába nyerhetnek betekintést. A budapesti Szellő utcai oktatási intézmény boldogan vállalta a partnerséget.

A közösségi élményprogramot mesébe ágyazott, a drámapedagógia eszköztárát használó aktivitás foglalta keretbe, a közös munka gyümölcseként pedig az önkéntesek a gyerekekkel közösen 16 db asztali lámpát készítettek el, amelyeket végül a gyerekek tarthattak meg.

A közös alkotás során a csapat tagjai egészen új oldalukról ismerhették meg egymást. A nem mindennapi szituáció és a nem mindennapi feladat megmutatta a munkatársak kreativitását, egyéni értékeit. A közös alkotás együttműködésre adott lehetőséget, jó hangulatot és hidat teremtett az emberek között.

A GE Lighting egyik önkéntese így emlékezett vissza a legszebb pillanatra: “Amikor felgyulladtak a lámpák, látni a csillogó, boldog tekinteteket…és tudni, hogy én is tettem érte valamit.”

Tudjon meg többet munkahelyi programjainkról, vállalatoknak nyújtott szolgáltatásainkról.