A 16 éves Endre keményen dolgozik azért, hogy megvalósíthassa álmát

Vannak olyanok, akiknek kortársaiknál sokkal nagyobb elszántságra, erőfeszítésre — és emellett sokkal több jószándékú segítségre — van szükségük ahhoz, hogy elérhessék életcéljukat.

Endre, a 16 éves gimnazista nem ismer lehetetlent: súlyos látáskorlátozottsága ellenére keményen dolgozik azért, hogy megvalósíthassa álmát és sikeres médiaszakember legyen.

Endre egy rendkívül ritka szembetegséggel született, ráadásul négy évesen egy sikertelen műtétet követően elvesztette az egyik szeme világát. Látása közelre és távolra egyaránt nagyon gyenge, mindössze kb. 10%-os. De Endre nem adja fel — hatalmas lelkierővel, vidámsággal és nyitottsággal éli mindennapjait és olyan életcélt keres, mely gyengénlátóként is boldogságot és megelégedettséget hoz számára. Az az álma, hogy egyszer elismert médiaszakember legyen és tudatosan keresi is az ehhez vezető utat: már évek óta a székesfehérvári Táskarádió munkatársa és filmeket is készít, melyeknek ő a forgatókönyvírója, a vágója és az operatőre.

Filmjei hatalmas belső látást tükröznek, ötletesek és — a felszereléséhez viszonyítva — rendkívül profik. Az önkéntességet népszerűsítő filmje első helyezést ért el a KAPTÁR Ifjúsági és Prevenciós Iroda pályázatán.

Endre 2015-ben a United Way Magyarország által kezelt Némethy László és Júlia ösztöndíj támogatottja volt — mi így segítettük őt abban, hogy álma valóra váljon!

Te is segítenél?

De Endre története nem egyedi, sok hasonlóan tehetséges fiatalnak van szüksége egy kis támogatásra ahhoz, hogy boldog, teljes életet élő felnőtt váljék belőle. Te is szívesen segítenél megvalósítani álmaikat?


Egy lépésre vagy attól, hogy megváltoztasd valakinek a jövőjét

Az alábbi gombra kattintva megnyílik online adományozás oldalunk, amelyen bankkártyával fizethetsz.Adakozz!

Még több történet…