23 pedagógus vett részt KönyvForgató programunk első módszertani képzésén!

Mérföldkőhöz érkezett KönyvForgató Programunk!

2018. május 5-6-i hétvégén az ország minden részéből érkező 23 pedagógus 12 iskolát képviselve a Légy motivált, olvass jól és sokat képzésünkön ismerte meg a Vadvirág Tanulás Könnyítő Programjára épülő játékos, élmény- és gyermekközpontú olvasás és szövegértést fejlesztő módszertanát, amit a pedagógusok legalább annyira élveztek, mint majd a gyerekek fogják.

webre

A képzés első napján Kárpáti Anikó a tanulás legújabb neurokognítív és neuropszichológiai olvasáskutatási eredményeit vázolta fel. Az elméleti előadások között barátságos környezetben, a fejlesztő eszközökkel berendezett teremben a pedagógusok maguk is átélhettek egy-egy mozgásközpontú TKP órát.

webre

Többek között nagy sikere volt a betűtaposó játéknak is, amellyel a gyermekek majd az egyik legfontosabb olvasási képességet, a betű-hang kapcsolatot alakítják ki vele, közben rájönnek milyen jó csapatban dolgozni!

A képzésünk második napjának végére a pedagógusok lelkesen, teli motivációval és új ismeretekkel, élményközpontú módszertannal váltak gazdagabbá.
Az oktatócsomag segítségével a programon elsajátított ismeretek értő olvasást segítő eszközökkel, TKP óratervekkel bővültek, amelyek segítségével a diákok játszva, felszabadulva, észrevétlenül válnak értő olvasóvá.