Adószámunk: 18093951-1-42

Ma Magyarországon minden 5.  gyerek olvasási nehézséggel küzd. Segíts adód 1%-ával, hogy a rászoruló gyerekek valódi esélyt kapjanak a felzárkózásra!

Az értő olvasás a továbbtanulás, a kommunikáció és egyáltalán a társadalomban való eligazodás alapvető feltétele. A diákok életében a 9 éves kor a fordulópont, hiszen, ha eddig nem sajátítják el az értelmező, elemző olvasás képességét, akkor nehezebben fogják fel az összefüggéseket, nem látják a lényeget, magolva kényszerülnek tanulni, s az így elsajátított ismereteik nem maradandóak.
A PISA felmérések azt mutatják, hogy ma Magyarországon minden ötödik gyermek funkcionális analfabéta, azaz nem érti amit olvas, vagy olyan olvasási és szövegértési nehézségekkel küzd, amelyek egy életen át akadályozhatják őt abban, hogy tehetségének megfelelő munkát végezhessen és megvalósíthassa álmait. Azok a gyerekek, akik nem tanulnak meg időben értőn olvasni, nagyobb eséllyel hagyják abba általános vagy középiskolai tanulmányaikat és munkavállalási lehetőségeik is korlátozottak lesznek.
Az Értő Olvasásért Programunkat a Vadvirág Alapítvánnyal együttműködésben indítottuk. Ez segítséget ad a pedagógusoknak, hogy időben felismerjék a gyerekek olvasási nehézségeit és élvezetessé tegyék az értő olvasást fejlesztő foglalkozásokat az általunk kifejlesztett speciális, innovatív és gyermekcentrikus élménypedagógiai módszertan segítségével. Mára több, mint 30 iskolában, közel 100 önkéntes pedagógus részvételével több, mint 1500 gyermek vett részt a programban.

Kérjük támogasd adód 1%-ával programunkat!

Név: United Way Magyarország

Adószám: 18093951-1-42

Minden segítség számít!

Köszönjük hozzájárulásodat egy szebb jövő építéséhez!